В Тази сутрин по bTV Николай Василев обясни: Държавата никога

...
В Тази сутрин по bTV Николай Василев обясни: Държавата никога
Коментари Харесай

Николай Василев: Балансиран бюджет ли? При над 6 милиарда лева дефицит? Това е баламосване

В " Тази заран " по bTV Николай Василев изясни: " Държавата в никакъв случай не е възнамерявала толкоз огромен бюджетен недостиг от над 6 милиарда лв.. Преди няколко месеца обществен министър назова бюджетът уравновесен. Това е погрешно, това е баламосване. Това е най-небалансирания бюджет ".

" Държавата не е дейна в финансовите разноски. Къде изчезнаха 9 милиарда лв.? Това е функционалност на нрав, те изхарчиха всички пари, губят се първо 653 милиона лв., по-късно в таблицата не са показани данни защо са изхарчени тези пари, а единствено кой ги е изхарчил? - зададе въпроси той.

На въпроса програмно или експертно държавно управление, решение ли е Василев разяснява: " Добре е да има постоянни държавни управления, да си изкарат цялостен мандат. Не е ясно какво ще стане, трябват новаторски, западно насочени държавни управления.

Нямаме изясненост за огромните бюджетни разноски и сложихме на офиса часовник на дълга, само че бързо ни накараха да го махнем от държавното управление. Дългът е за 32 милиарда и се подвига на месец с милиард лв.. Към края на годината дългът ще е 38 милиарда ".

Попитан дали той е вид за министър председател на експертно държавно управление, Николай Василев отговори: " Не е значимо дали аз ще съм във властта, в страната има почтени хора, транспарантно, реформаторско държавно управление е нужно. Занимаваме с приказки за актуализация.

Няма потребност от нея. Заложените неща не са ограничения, нито инфлационни, нито спешни. Това няма да помогне на хората. Пистата на разноските се движи с по-голяма скорост ".

" Хората от Има Такъв Народ са се съгласили с моите тези. Близък съм с тях, само че не съм част от партията и апропо - Национална движение „Симеон Втори" не е купувало в никакъв случай депутати ", съобщи Василев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР