В тази сглобка“ има много компромиси, но хубавото е, че

...
В тази сглобка“ има много компромиси, но хубавото е, че
Коментари Харесай

Анализатори за ПП-ДБ: Претендират, че „карат колата“, а са само пътници

„ В тази „ сглобка “ има доста взаимни отстъпки, само че хубавото е, че се гледат един различен в ръцете и се наблюдават. Притеснява ме финансовата философия. Огромна операция и неистина, че би трябвало да имаме 3% недостиг. Според Европейска комисия дефицитът в никакъв случай не е мечтан. България не е в такова неприятно състояние да отидем на 3% недостиг. Моят апел е той да бъде понижен, не ни би трябвало, съобщи пред Българска национална телевизия социологът Кънчо Стойчев. „ При нас белята може да стане и на 25% дълг. Говорят за всякаква финансовата екзотика, само че никой не се е замислил по какъв начин да се подтиква българското произвеждане “, добави той.

Политологът Татяна Буруджиева означи, че Асен Василев ще е основна фигура до ротацията освен поради бюджета, само че и по какъв начин действат общините.

„ Асен Василев ще направи всичко допустимо да потвърди, че става за финансов министър. Но в случай че продължава с тропането на крайник, този бюджет няма да мине. Ако приемем, че ще има ротация под някаква форма и се схванат да няма избори 2 в 1, това значи, че ГЕРБ би трябвало да одобри отговорността, че би трябвало да ръководи с един бюджет и един човек, с който мъчно можеш да се схванеш защо става дума. Общините имат тежки проблеми “.

„ Големият проблем е, че има големи диспропорции в ръководството на бюджетните средства “, означи тя и даде образец с бюджета на здравното и общественото министерство.

„ Асен Василев залага неща в бюджета, за които и дребните деца знаят, че няма да се случат. Вижда се какъв брой не сме готови, с цел да получим каквото и да било. Не знам дали е вярно да се реже от Министерство на вътрешните работи, от защита “, съобщи Буруджиева.

Според Стойчев „ голямата неточност е, че на бюджета се гледа като на хранилка, а той е инструмент “. „ ППДБ претендират и се бият в гърдите, че с 30-на депутати карат цялата кола. Но те нямат достъп до газта и спирачките. Когато това го няма, той е пасажер. Смешно е пасажерът да претендира, че той кара колата. И хората това го виждат, а единствено ППДБ не го виждат. ГЕРБ, Движение за права и свободи и останалите партии се забавляват в профил и пляскат с ръце, тъй като е смешна обстановка “, съобщи още Кънчо Стойчев.

„ Пътникът ще се вози. ППДБ в действителност не си дават сметка къде се намират “, добави Буруджиева.

„ Няма по какъв начин да забележим цели за промяна във фиска и бюджета заради простата причина - погледнете какви са целите на ППДБ. Това дали ще въведем еврото, дали ще влезем в Шенген, нямат доста общо с бюджета. И вместо да ръководят, те ни занимават с персоналните си взаимоотношения. Говорят си през медиите „ управнически “. А през медии се води дебатът, когато няма страна “, съобщи Буруджиева.

Кънчо Стойчев е на мнение, че ще би трябвало съглашение, с цел да продължи „ сглобката “ напред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР