В тази неделя 27 деца от Враца, Монтана, Плевен, Бяла

...
В тази неделя 27 деца от Враца, Монтана, Плевен, Бяла
Коментари Харесай

Митрополит Григорий кръщава 27 деца в неделя

В тази неделя 27 деца от Враца, Монтана, Плевен, Бяла Слатина, Кнежа, Мездра и София ще влязат в лоното на Българската православна черква. Врачанският митрополит Григорий и свещеници от града ще извършат над тях тайнството “свето кръщение”. За удобството на децата и техните близки, те са разграничени на три групи, като за първата кръщението ще стартира на 22 октомври в 11 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” във Враца. Следващите две групи нови християнчета ще бъдат кръстени в 13 ч. и в 15 ч. в същата черква. Някои от фамилиите са избрали за кръстник собствен непосредствен, а други са поискали за кръстница известната журналистка Ива Дойчинова.
Кръщението във Враца е част от най-голямото кръщение на деца в България на “Движение за национална идея – ДНК”. Това е финалът на акцията за поощряване на раждаемостта “Направи го за България”. В този ден в 10 града в страната ще бъдат кръстени общо 1000 деца. Всички те са заченати през 2016 година, а техни фотоси са качени на уеб страницата на ДНК.
Инициативата е подкрепена от Българския патриарх Неофит. По решение на Светия Синод на БПЦ кръщението ще е гратис за децата, безвъзмездни ще са и кръщелните свидетелства.
Новопокръстените 27 деца ще получат специфични дарове от Врачанския митрополит Григорий, които да им припомнят за този значим ден в техния живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР