В тази история има всички елементи на добър холивудски трилър,

...
В тази история има всички елементи на добър холивудски трилър,
Коментари Харесай

Трилър по холивудски: Блъди Мери от Браниполе очаква нова присъда

В тази история има всички детайли на добър холивудски трилър, единствено че действието се развива в пловдивското село Браниполе. Има богат татко в Америка, липсващ за десетилетия и появил се още веднъж на хоризонта като остарял милионер. Има апетитно завещание. Има и златотърсачка, която към този момент е поставила ръка на милионите. Има проекти за ликвидиране нацяло семейство, има доста лакомия. И много незнайни.
Когато преди две години пловдивската окръжна прокуратура изнесе на брифинг детайлностите, чутото беше напряко необикновено. В ареста беше Иванка Ройдова, над 60 годишна, а обвиняването гласеше, че е подготвяла отвличането и убийството на брат си посредством инсулин - по този начин, че да наподобява като естествена гибел, а точно на Гергьовден заличаване на двете му деца, шурей му и двете му внучета. Как тъкмо, тогава не беше казано. В залата на Апелативен съд-Пловдив, където след правосъдни витиевати маневри делото бе върнато от Върховен касационен съд, беше упоменато отравяне.
В залата при повторното гледане свидетелства неин комшия, човек с престъпно минало, който сподели, че е търсела помощ за завещание. И са обсъждали фигури от престъпния контингент. Той и довел " експерт " от София, срещнали са се на паркинга на Бачковския манастир и са говорили уединено. В залата свидетелства и юрист, който сподели, че първият път, когато са го потърсили, са били тя и брат й. Впоследствие е идвала единствено тя.
След дълги години емиграция бащата на Иванка Ройдова - Георги Ройдов, открива още веднъж контакт с трите си деца, останали в България. Идва няколко пъти на посетители. Иванка обитава известно време в Щатите при него, само че се връща - по някои данни, след счепкване. Другата му щерка остава в Америка, синът му е трайно тук. Приживе бащата оказва помощ и на трите си деца и то съществено - с жилища, магазини, пари. С напредването на възрастта бащата милионер има потребност от грижи и търси болногледачка. Намира отново българка. Тя е с него, когато той стартира да демонстрира признаци на деменция, а тя се задълбочава. Георги Ройдов умира. А в наследството си оставя съвсем всичко на болногледачката.
Точно този миг препъва обвиняването, тъй като даже да унищожи фамилията на брат си до корен, Иванка Ройдова отново няма легален достъп до наследството. Има възможност тя да го оспорва и тъкмо това са обсъждали с юриста, свидетелствал на повторното гледане, само че това желае доста пари и време. Това е повода брат и да се откаже, а тя да продължи. Другата щерка в Америка е дала да се разбере, че няма да оспорва наследството. 
Окръжен съд-Пловдив издаде условна присъда от три години. Апелативен съд-Пловдив при първото гледане постанови ефикасна присъда от 3 години, а Ройдова бе отведена от залата с белезници. Присъдата бе обжалвана и Върховен касационен съд върна делото за разглеждане. Очаква се новата присъда.

При търсенето на екзекутор Ройдова се свързала с сътрудник под прикритие. По неговите показания бе главната нишка на делото, а съвещанията бяха засекретени. Сред доказателствата е и записка, в която са разказани адресите на членовете на фамилията на брат и, учебните заведения, в които учат децата, работните места на възрастните, маршрутите им. 
Ройдова отхвърля виновността си. Когато казусът нашумя, тя беше наречена от медиите Блъди Мери, Кървавата Ваня и така нататък След ефикасната присъда, издадена от Апелативен съд-Пловдив, тя престоя няколко месеца в пандиза и не можа да издържи, оплака се от опит да бъде отровена. Сега е на независимост и чака новата присъда. Очакват я и роднините и, които бяха в листата за убийства. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР