В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект

...
В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект
Коментари Харесай

Раздодаха наградите в конкурса за сценарий на късометражен филм

В тазгодишното издание на състезанието за сюжет и кино план за късометражен филм на Българско кино общество бяха получени 51 авторски текста на участници до 35 години от цялата страна. Темата на състезанието, с която всички сюжети трябваше да са обвързани по един или различен метод, беше „ Контрол”, без ограничаване за кино тип или род.

Професионално жури излъчи трима спечелили. Сценарият „ Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата премия в състезанието, обезпечена от продуцентска компания Screening Emotions в размер на 1000 лв..

„ Ще играеш ли?” на Сара Божикова от гр. Варна получи Наградата за най-хубав кино план, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – присъединяване във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в границите на European Short Pitch през 2018г. (http://esp.nisimasa.com/).

Журито присъди и особено отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сюжет „ Една история за Ели”.

Конкурсът за сюжет и кино план на Българско кино общество е годишен и се организира в партньорство с интернационалната кино мрежа NISI MASA от 2002г. До момента в него са взели участие над 750 създатели от България.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР