В тайници на два микробуса митническите служители от ТД Митница

...
В тайници на два микробуса митническите служители от ТД Митница
Коментари Харесай

Откриха 90 000 къса контрабандни цигари в тайници на микробуси

В тайници на два микробуса митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе откриха 89 600 къса (4 480 кутии) цигари с турски акцизен бандерол.

На 03.07.2024 година към 19:15 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе митническите инспектори стопират за инспекция две моторни транспортни средства с водачи български жители, пътуващи за Западна Европа, оповестяват от Агенция " Митници ".

При осъществените щателни митнически инспекции чиновниците откриват, че в подовете и на двата автомобила има построени спомагателни кухини, отговарящи на описанието на „ тайник “.

След отварянето на тайниците митническите чиновници откриват 51 400 къса ( 2570 кутии) цигари в единия микробус и 38 200 къса (1910 кутии) цигари във втория. Тютюневите произведения са на известни марки, всичките облепени с турски акцизни бандероли.

В снетите писмени пояснения водачите на колите декларират, че цигарите са техни и са ги закупили от непознати лица. За построените тайници  са формирани актове за административни нарушавания, а акцизните артикули и микробусите са арестувани.

Проверката е част от  провежданата взаимна интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР