В Тайланд за втори път от седмица не е регистриран

...
В Тайланд за втори път от седмица не е регистриран
Коментари Харесай

В Тайланд за втори път от седмица не е регистриран нов заразен с коронавируса,

В Тайланд за повторно от седмица не е регистриран нито един нов случай на ковид за денонощие и броят на инфектираните остава 3025, заяви през днешния ден здравното министерство, представено от ТАСС.

Ведомството означи, че през последните 24 часа няма и нито един смъртен случай от ковид, лишил до момента живота на 56 души, в това число съветски жител. До момента са оздравели 2855 души, а в болница остават 114 пациенти.

В Тайланд отварят молове и магазини

На 13 май (за първи път от 9 март) не беше регистриран нито един болен от новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първият инфектиран в Тайланд беше открит на 13 януари, а на 22 март бе регистрирано най-голямото нарастване в броя на инфектираните за ден - 188 души. От 3 април сред 22 часа и 4 ч. в страната работи полицейски час. Нарушителите са застрашени от наказване до две години затвор и санкция от 40 000 бата (1200 долара).

Последният пациент с новия ковид в Камбоджа се възвърне и беше изписан от болница, тъй че в този момент в страната няма нито един инфектиран, разгласи през днешния ден здравното министерство, представено от Ройтерс.

В изказването си министерството не загатва за облекчение на въведените поради вируса ограничавания, в това число затваряне на учебни заведения, гранични инспекции при влизане в страната и карантина.

В Камбоджа бяха открити общо 122 случая на вируса от появяването му. За финален път за нови инфектирани беше обявено на 12 април. В страната не е регистриран нито един смъртен случай. От януари насам са осъществени 14 684 теста.

Здравният министър Мам Бунхенг прикани обаче хората да останат бдителни и да се защищават, като не се събират на огромни групи.

"Смятаме, че множеството случаи са били импортирани извън, тъй че би трябвало да следим деликатно всички гранични пунктове - на летищата, в пристанищата и на сушата. Хората, които идват от чужбина, ще бъдат допускани единствено в случай че имат уверение, че не са заболели от Ковид-19, а откакто влязат в страната, ще подлежат на 14-дневна карантина ", изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР