В Тайланд вече е разрешено отглеждането и притежаването на марихуана,

...
В Тайланд вече е разрешено отглеждането и притежаването на марихуана,
Коментари Харесай

Тайланд легализира отглеждането и притежаването на марихуана


В Тайланд към този момент е позволено развъждането и притежаването на марихуана, което е сбъдната фантазия за застаряващото потомство пушачи на трева, заяви Асошиейтед прес.

Планът на министъра на опазването на здравето да популяризира 1 милион корена марихуана от петък още повече ускори усещането, че Тайланд се трансформира в " чудна страна на тревата ".

Решението на Агенцията по храните и медикаментите да извади цялото растение от категорията на наркотичните субстанции трансформира Тайланд в първата страна в Азия, която декриминализира марихуаната за здравна и промишлена приложимост.

Но Банкок не следва образеца на Уругвай и Канада - единствените две страни до момента, които са легализирали марихуаната за забавление на национално равнище.

Засега наподобява, че няма да се поставят старания за управление на това, което хората могат да отглеждат и пушат вкъщи, с изключение на да се записват за това и да заявяват, че е за медицински цели.

В Тайланд марихуаната е известна още като канабис или ганджа.

Правителството на Тайланд предизвести искащите да възпламенят за развлечение, че пушенето на публични места към момента може да се смята за нарушаване, което предстои на евентуална присъда от 3 месеца затвор и санкция от 25 000 бата (780 американски долара).

Екстрактите от марихуана, като да вземем за пример маслото, остават противозаконни, в случай че съдържат повече от 0,2 % тетрахидроканабинол или THC - химическото вещество, което кара хората да се дрогират.

Тайланд главно желае да направи пробив на пазара на здравна марихуана. Той към този момент има добре развита промишленост за медицински туризъм, а тропическият му климат е съвършен за развъждане на канабис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР