В Тайланд служителите на реда задържаха 35-годишен будистки монах от

...
В Тайланд служителите на реда задържаха 35-годишен будистки монах от
Коментари Харесай

Гол монах препи и се опита да нахлуе в килия на монахини посред нощ

В Тайланд чиновниците на реда задържаха 35-годишен будистки духовник от град Бурирам, който се опитвал да влезе в килията на монахините. 

Предния ден Пракид Чердсакун прекалил с алкохола, нарушавайки манастирския устав, и в нетрезво положение измежду нощ се опитал да влезе в стаята на две монахини, само че вратите им били затворени, написа The Thaiger.

Разярен от неуспеха, мъжът почнал да стреля с прашка по прозорците на стаята, по тази причина се наложило дамите да извикат полиция за помощ. Полицията е задържала пияния извършител и го е отвела в локалното полицейско ръководство.

По време на разпита Чердсакун отрекъл да има желание да влезе нелегално в килията на монахините. Той твърди, че е стрелял по прозорците, с цел да ги принуди да изгасят излишно запалените лампи.

Потърпевшите от своя страна описаха, че арестуваният постоянно злоупотребява с алкохол, макар че преди този момент не им е създавал проблеми. Твърди се, че този човек е бил изместен при тях заради пиене, откакто е бил изпъден от различен манастир.

„ Той постоянно се е считал за водач и е нареждал на хората да му служат “, споделят дамите.

53-годишната майка на монаха по-късно изясни, че алкохолът е оказал помощ на сина й да се пребори със признаците на епилепсия, само че твърди, че не му е носила алкохол. Жената се опитала да запознае сина си с религията, тъй като се надявала, че това ще го избави.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР