В Тайланд позлатена фигура на Дейвид Бекъм се превърна в

...
В Тайланд позлатена фигура на Дейвид Бекъм се превърна в
Коментари Харесай

Позлатена фигура на Бекъм в тайландски храм се превърна в хит сред туристите

В Тайланд позлатена фигура на Дейвид Бекъм се трансформира в шлагер измежду туристите в тайландски храм. Бюстът е подложен до скулптури на Буда още преди 20 години, когато някогашният английски футболист е на върха на славата си.

Храмът Париват в Банког. Тук футболът е вяра, а Дейвид Бекъм е измежду нейните богове. Или най-малко по този начин е сметнал преди 20 години локален ваятел, решил да увековечи някогашния английски футболист. Редом с фигурите на разнообразни божества, изографисани на олтара, е сложена и позлатена скулптура на някогашния състезател на Манчестър Юнайтед.

Причината - исторически триумф за тима, който през 1999 година става първият британски отбор, спечелил три влиятелни трофеи в границите на един сезон. Бунерунг Пунявар, чиновник в храма: Това беше измежду най-силните години за Юнайтед. Отборът завоюва три трофея и тогава взехме решение да създадем нещо, с което Бекъм да бъде запомнен и от идващите генерации.

Легендарен футболист, а и същинска фешън икона, въпреки и в храма в Банкок да е с прическата си от преди две десетилетия - не е изненада, че статуята на Бекъм притегля туристите до през днешния ден.

Служителите не разкриват дали футболистът персонално ги е посещавал, само че споделят, че имат скулптури на други известни герои, като Супермен и Пикачу.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР