В търсене утвърждаването на България пред нова и платежоспособна публика

...
В търсене утвърждаването на България пред нова и платежоспособна публика
Коментари Харесай

Министерство на туризма заяви участие на най-голямото събитие в областта на приключенския туризъм Adventure Travel World Summit

В търсене одобряването на България пред нова и платежоспособна аудитория и нови пазари Министерство на туризма съобщи присъединяване на най-голямото и значимо събитие в региона на приключенския туризъм за 2022 година част от портфолиото на  /ATTA/ – .

Същото ще се организира в интервала от 03-06.10.2022 година в гр. Лугано, Швейцария.

Adventure Travel Trade Association е основана през 1990 година, и сплотява директно или непряко над 30 000 туроператора, планински водачи, хотели, къщи за посетители и шалета, туристически бордове, компании за туристическо съоръжение и спортни облекла, медии и публицисти на свободна процедура, главно насочени към развиването на устойчивия и авантюристичен туризъм.

Очаква се на форума да вземат присъединяване над 700 водещи представители на бизнеса, на дестинации и на медиите от повече от 50 страни, с действителен принос за динамичното развиване на приключенския туризъм в международен мащаб. Списък на към този момент доказаните участници може да се види (включително и ), както и.

Участието на България в това събитие е за трети път (през 2012 година и 2014 г.), като за първи път е на толкоз високо равнище. Това дава опция както за дестинацията, по този начин и за представителите на бизнеса да показват достоверен и качествено насочен артикул с висока добавена стойност на интернационалния пазар. Приключенският туризъм е един от най-бързо растящите браншове в туризма и се отличава със своя принос за стопанската система на дестинациите и приемащите локални общности. Над 65% от това, което пътуващите харчат, остава в дестинацията, против приблизително 15 – 20% при всеобщия туризъм.

В България феновете на природата и приключенския туризъм могат да се насладят пълноценно на нейното благосъстояние, с помощта на необятната мрежа от трекинг направления и такива за планинско колело голям брой благоприятни условия за упражняване на каяк и рафтинг, скално катерене, наблюдаване на дива природа, конни преходи, парапланеризъм, а през зимата преходи със ски и със снегоходки, всички те в композиция с кулинарни и вино преживявания, фестивали и запознаване с културно завещание. Посещавайки и практикувайки тези форми на туризъм, туристите ще имат достъп до неповторими места и естествени забележителности, като маршрутите са разнородни по дължина и компликация и са подобаващи за хора с разнородни ползи. Специфичният климат и разнообразният релеф в България са съчетани по неповторим метод и са причина за изключителното благосъстояние на растителни и скотски типове.

Подробна информация за събитието и условия за присъединяване могат да бъдат открити на формалната страница на ATTA или като интересуващите се свържат с европейския екип на.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР