В търсене на начини да отвърне на Вашингтон на фона

...
В търсене на начини да отвърне на Вашингтон на фона
Коментари Харесай

Китай търси още оръжия в търговската война със САЩ

В търсене на способи да отвърне на Вашингтон на фона на ескалиращата борба с митата президентът на Китай Си Цзинпин и неговият стопански консултант са посетили китайски цех за редкоземни детайли - екзотични минерали, употребявани в производството на електрически коли, мобилни телефони и други технологии, осведоми Асошиейтед прес.

Редкоземните детайли са " значим стратегически запас ", разяснява Си, представен от организация Синхуа.

Посланието е ясно: ролята на Китай като главен международен снабдител на редкоземни детайли, употребявани в смарт телефони, леки магнити, акумулатори и други съставни елементи е преимущество пред Вашингтон. Влиянието на Китай би могло да се разпростре още повече в американския софтуерен бранш, най-много достигайки Епъл (Apple) и други компании, които разчитат на китайската индустрия.

Досега Пекин се пробва да наподобява въздържан в борбата с президента Доналд Тръмп в региона на технологиите и търговията, добавя АП.

В миг, когато двете страни навлизат все по-дълбоко в борбата, визитата на Си е знак, че неговото държавно управление търси нови способи да окаже напън върху Вашингтон да се укроти. Инвеститорите към този момент се безпокоят, че Пекин в последна сметка ще се опита да ограничи или даже да блокира производството и продажбите на айФон (iPhone) в Китай. Тази опасност донесе на акционерите загуби за 80 милиарда $ досега този месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР