В търговския спор между съдружниците в компанията Жоси не са

...
В търговския спор между съдружниците в компанията Жоси не са
Коментари Харесай

Адвокат: Магистрати не са имали отношение в скандала между съдружниците в "Жоси"

В комерсиалния спор сред съдружниците в компанията " Жоси " не са взели участие магистрати. Това твърди юрист Велимир Атанасов в писмо,. Името му беше упоменато от някогашния съучастник в " Жоси " с присъединяване на основния прокурор Иван Гешев, който тогава е бил прокурор в Софийската градска прокуратура (СГП).

" Никакви магистрати не са имали отношение към случилото се в " Жоси " ООД и Георги Цолов Георгиев, чийто юрист през 2014 година - 2015 година бях аз. Става въпрос за търговски спор и в Търговския указател може да се наблюдава хронологията на развиването му ", написа юрист Атанасов.

Във версията на Георгиев, Велимир Атанасов е индивидът, посочен от основния прокурор да му помогне, с цел да в профил съдружника му Симеон Присадашки. Георгиев твърди, че Гешев, към който той се е обърнал за подпомагане и в подмяна е трябвало да получи дял от компанията, е желал по-голяма част, а освен 20 %. След като не ги е получил, отказал да спомага за отстраняването на Присадашки. След което нещата се обърнали против Георгиев и той твърди, че е получил закани и закана, че в случай че не заплати 30 хиляди лв., ще бъде репресиран. Според неговата версия той заплаща тази поискана сума в адвокатската фирма на юрист Велимир Атанасов.

Версията на Атанасов, е че Георгиев е желал да реализира надзор над " Жоси ", където е имал 50% и през цялото време юристът го е посъветвал да се споразумее със съдружника си, " защото всички други дейности ще доведат до голям брой каузи и банкрута на компанията ".

" Георги Цолов Георгиев в никакъв случай не ми е давал, нито аз съм желал от него сума от 30 000 лева и той доста добре знае това, като за това и другите му изказвания, евентуално ще се забележим в съда ", прибавя юристът в писмото си, озаглавено " право на отговор ".

Въпреки това Георгиев е подхванал изключването на Присадашки на общо заседание през лятото на 2014 година, след което вторият въдружник е блокирал вписването на тази смяна в Търговския указател. През идната година се е стигнало до опция за подписване на съглашение сред двамата, само че Георгиев се е отказал в последния миг, твърди още Атанасов.

Промените в " Жоси " обаче не са вписани дефинитивно, тъй като Присадашки апелира изключването си в съда. Фирмата е в неплатежоспособност от 2018 година и сега е в разпродажба. " След години разбрах, че се е случило тъкмо това, което споделях на Георгиев - " Жоси " ООД е било оповестено в неплатежоспособност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР