В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван

...
В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван
Коментари Харесай

В Търговище стартира дарителска кампания за приюта на отец Иван

В Търговище стартира дарителска акция за приюта на отец Иван в Нови хан. Събират се от облекла и обувки, през хранителни артикули, до дърва за огрев.

Това заяви за Българска телеграфна агенция уредникът на самодейността Снежана Йорданова и добави, че получават поддръжка и от управлението на читалище "Развитие ". Идеята за подкрепяне на хората в потребност се заражда след гибелта на майката на Снежана. Тя беседва с отец Григорий от приюта, които споделя за потребностите на хората, за които се грижат. Така в търговищкия квартал "Въбел " в петък предходната седмица е оповестена благотворителната акция. В магазините са сложени кутии за парични дарения, настрана положителни хора, пазарувайки купуват и подаряват пакетирани артикули и храни.

Снежана Йорданова добави още, че към този момент са събрани 13 чувала със непокътнати облекла и обувки. Фирми от района дават обещание да дарят млека, сирене и самун. Зеленчукова борса подарява картофи и лук. Производител на перилни и миещи препарати от Лозница също се включва в акцията, а компания за дърва за огрев от Велики Преслав ще подари несъмнено количество. Осигурен е и бус, който ще транспортира продуктите до Нови хан. Сега е нужно да бъде дарено гориво на стойност 200 лева, сподели още Йорданова, която е не крие задоволството си от обстоятелството, че "хора с положителни сърца " са откликнали за апела й. Благотворителната акция ще продължи до края на септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР