В Търговище започна акция Дари одеяло на куче в приют“.

...
В Търговище започна акция Дари одеяло на куче в приют“.
Коментари Харесай

В Търговище започна акция „Дари одеяло на куче в приют“

В Търговище стартира акция „ Дари одеяло на куче в подслон “. Инициативата е обичайната за началото на студените зимни месеци.

" Събират се постелки и други топли завивки, които ще бъдат сложени в къщичките на кучетата в приюта в регионалния град ", сподели уредникът Йоанна Драгнева – ръководител на природозащитната организация „ Нов старт за животните в потребност “.

Към момента в общинския подслон са настанени към 90 четириноги , които се нуждаят от повече топлота, изключително в нощем. 

Драгнева уточни, че през миналата седмица фондацията е закупила и дарила 600 кг суха храна за кучетата в приюта.

„ Сега е време да помислим и за топлината на животните “ , моли тя.

През ноември 2021 година, още веднъж посредством дарения, закупихме и дарихме 30 къщички за приюта , които се употребяват и в този момент, напомня природозащитникът.

„ Но одеялата подменяме всяка година, тъй като постоянно кучетата ги късат. Поставянето на плява в този случай не е удачно “, изясни тя. 

Заради това Драгнева се обръща към жителите на Търговище и към приятелите на животните от цялата страна посредством обществените мрежи да потърсят в дома си ненужни постелки, одеяла и други, които биха били подобаващи.

За хората от Търговище Драгнева споделя, че може да взема даренията персонално. А за донорите от други елементи на България – посредством куриерска компания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР