В Търговище ще бъде разкрит Център за подпомагане на хора,

...
В Търговище ще бъде разкрит Център за подпомагане на хора,
Коментари Харесай

В Търговище ще заработи Център за подпомагане на бягащите от Украйна

В Търговище ще бъде оголен Център за подкрепяне на хора, потърсили протекция от войната в Украйна. Планирано е той да стартира да действа по сходство на към този момент работещ подобен в Русе. Решението за предприемането на сходна мярка е на регионалния шеф на Търговище Станимир Парашкевов, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация.

Заместник-областният шеф на Търговище Десислава Петрова и представител на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище се срещнаха с регионалния шеф на Русе Анатоли Станев. Целта е да се почерпи опит от основаната организация в крайдунавския град сред държавната и локалната власт, както и да се види на място съдействието от страна на доброволците, показват още от пресслужбата на Областна администрация - Търговище. 

Целта на центъра в Търговище ще бъде всеки да може да получи подробна информация за опциите за настаняване в региона, типовете помощ, която може да бъде предоставена на хората или поддръжка при реализиране на контакт с други институции – като БЧК,  Бюро по труда, Дирекция „ Социално подкрепяне “, Регионално ръководство на образованието или Регионалната здравна ревизия.

Сътрудничеството сред двете регионални администрации ще продължи, обмислят се разновидности за взаимно подкрепяне с експертиза, логистика, както и осъществяване на взаимни образования.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР