В Търговище са задържани баща и син, удавили в кладенец

...
В Търговище са задържани баща и син, удавили в кладенец
Коментари Харесай

Спор между съседи завърши с труп в кладенец

 В Търговище са арестувани татко и наследник, удавили в бунар собствен комшия. Убийството на 54-годишния мъж от търговищкото село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров бунар в населявания от него парцел, заяви на ексклузивен брифинг представителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов, представен от Българска телеграфна агенция.

Трупът на мъжа е открит на 23 юли, след сигнал за изгубването му. Тежкото престъпно закононарушение е било извънредно добре замаскирано, с цел да наподобява като трагичен случай. Установени са причинителите - татко и наследник на 74 и 42 години. Синът е престъпно проявен - прочут е на полицията с обири и похищения върху личността. Повдигнати са им обвинявания по член 115 от Наказателния кодекс. И двамата са арестувани на 16 август за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка " задържане под стража ", сподели още Ангелов.

Убийството е осъществено денем. Между тримата имало дългогодишни междусъседски спорове, значително предизвикани от жертвата, който също е престъпно проявен. В злощастния ден сред тях не е имало скандал. Бащата и синът не са възнамерявали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е случайно, възползвали са се от тежкото алкохолно замайване на съседа си.

Няма очевидци на закононарушението. Двамата арестувани спомагат на проверяващите. По-възрастният е направил признания, откакто преди този момент неколкократно са променяли версиите си.

В брифинга взе участие и началникът на Районното ръководство на полицията в Търговище основен контрольор Иван Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР