В Таганския съд в Москва е заведено гражданско дело от

...
В Таганския съд в Москва е заведено гражданско дело от
Коментари Харесай

Съдят Филип Киркоров за 1 милион рубли за обида на религиозните чувства

В Таганския съд в Москва е заведено гражданско дело от православния деятел Михаил Феодориди против артиста Филип Киркоров с искане за 1 милион рубли (13 000 евро). Искът е за морални вреди и за засегнатост на религиозните усеща на Феодориди в музикален видеоклип на Киркоров, в който разпятие е употребявано като театрален атрибут.

 

Всъщност става дума за концертно осъществяване на Киркоров, което стартира с песента му " Мария Магдалена ". На сцената е изнесен голям кръст, върху който артистът се качва и пее по този начин известно време, след което слиза и приключва песента. 

 

Под видеото, което е качено в YouTube преди няколко месеца, множеството мнения са от възмутени консуматори, като някои от тях гласят:

" Ужас! Позор! И след това се чудим за какво сме небогати и за какво има война ", " Хората в залата му се възхищават, значи е постигнал задачата си. О, времена, о, нрави! ",

 

" Как властта е позволила сходно нещо? Това се случва в сърцето на Русия! ", " Киркоров се нуждае от насилствен престой в психиатрична клиника, може и безлатно! " и други

 

Пресслужбата на съда прецизира, че искът е импортиран за разглеждане от Одинцовския съд на Московска област. Все още не е избрана дата за съвещанието, оповестява ТАСС.

 

На собствен ред представителят на Киркоров Александър Добровински е отхвърлил обвиняванията на деятелите в засегнатост на възприятията на вярващите.

 

" Първо, сцената с кръста, която към момента преследва някои, е замислена тъкмо като поклонението на Мария Магдалена. Филип Бедросович се издига на кръста и коленичи пред тази реликва. Всеки обаче вижда това, което желае да види или каквото му е нужно, с цел да очерни актьора ", означи Добровински, припомняйки правилото за независимост на творчеството на хората на изкуството.

 

В прикаченото видео може да изгледате концерта и да прецените сами дали Филип Киркоров заслужава да бъде съден. Изкачването върху кръста стартира от 2:50 минута.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР