В свят с глобална пандемия, дори обикновената настинка може да ...

В свят с глобална пандемия, дори обикновената настинка може да

Домашното чудо, което ще ви избави от събирането на слуз и храчки

В свят с световна пандемия, даже обикновената простуда може да ни наплаши. И характерно в този момент , когато приижда сезонът на гриповете и хремите. 
Обикновената простуда визира горните дихателни пътища, гърлото и синусите. Отшумява за към седмица или две, само че въпреки всичко не е приятна. От възпаленията се натрупва слуз, която ние познаваме като храчки. Те са много неприятна част от настинката и през днешния ден ще ви предоставим рецепта за примес , която ще ви избави от храчките.
Симптоми на настинката са и главоболие, отмалялост , кашлица, тресчица , слуз от носа. 
Разбира се, можем да се лекуваме и с лекарства , само че постоянно те имат много странични резултати , които не щадят характерно организма ни.
Чрез този естествен цяр се предизвиква втечняването на тази слуз и бързото елиминиране на храчките, както и по-бързото укрепване на имунитета и преборване с настинката.

Какво ви е нужно за този цяр ?

Съставките са две и се набавят извънредно просто - половин литър ябълков оцет и парче джинджифил с дължина към 10-15 см. Те даже участват във всяко семейство , а огромна част от хората не подозират за свойствата им.

Начин на подготвяне на домашното знамение :

Настръжете деликатно парчето джинджифил и в следствие го поставете в стъклен съд, който може да побере и количеството оцет. Добавете и него и се стремете да покрива целия джинджифил. Затворете съда – изберете да вземем за пример стъклена бутилка или буркан, след което оставете на стайна температура за към 10 дни. От време на време разбърквайте или разклащайте бутилката.

Употреба

След като са минали 10-те дни, към този момент може да употребявате вълшебната примес . Вдишайте от аромата й, като може даже да покриете глава си с забрадка – към 5-10 мин. След като сте минали през този стадий , набавете си памучна забрадка и я напоете с течността. Направете си компрес на шията и престойте с него през нощта. Процедурата повтаряйте всяка вечер в протежение на 5 денонощия.
Друг алтернативен вариант, още веднъж с тези съставки, е да сварите корен от джинджифил на котлона, да вдишвате парата, която се изправя и да покриете главата си с забрадка . Този способ работи за утешение на синузита.
На който и вариант да се спрете, резултатът ще е налице. Те са доказано ефективни, само че е добре да се консултирате със експерт , в случай че имате някакви алергии.
Разбира се, тези способи не могат да заместят по-силни лекарства и медикаменти , които ще се справят и с другите симптоми, само че ще оказват помощ за подобрението на здравето ви. Ако усетите дискомфорт, неотложно потърсете здравна помощ.

Източник: actualno.com