В свят на повишаващи се лихви, акциите изплащащи дивидент са

...
В свят на повишаващи се лихви, акциите изплащащи дивидент са
Коментари Харесай

Петте най-поевтинели американски дивидентни акции

В свят на повишаващи се лихви, акциите изплащащи дял са все по-важна опция. Сега обаче, ще погледна към дивидентните акции, отчели максимален спад в цените на акциите си. И по-точно към петте най-зле представящи се такива.

През 2023 година акциите, изплащащи дивиденти, не се показаха толкоз добре, колкото други типове вложения, защото доста вложители демонстрират по-силно желание към софтуерните акции. Инвестиционните модели обаче се трансформират с времето заради промени в пазарните настроения и разнообразни стопански фактори. Икономиката на Съединени американски щати е несигурна тази година заради непредвидимата инфлация.

Последният отчет за CPI сподели, че инфлацията се е нараснала през август по отношение на същия интервал на предходната година, обръщайки скорошната наклонност на закъснение на инфлацията. Спрямо година по-рано той е повишен с 4,3%, което е в сходство с упованията и съставлява най-малкото нарастване от съвсем две години.

Поради продължаващата икономическа неустановеност растежът на дивидентите в Съединени американски щати се забави през второто тримесечие на 2023 година Това закъснение на растежа на дивидентите в страната докара до изплащания на обща стойност 148 милиарда $, което е непретенциозно нарастване с 4,6% на годишна база, когато се преглежда главното показване след отчитане на по-ниски еднократни специфични дивиденти, съгласно последния отчет на Янус Хендерсън.
 Изплатените дивиденти от най-големите компании в света доближиха връх за първото тримесечие
Изплатените дивиденти от най-големите компании в света доближиха връх за първото тримесечие

Почти половината от заплащанията са от крупни компании от Съединени американски щати

Като цяло дивидентните акции не се показаха толкоз добре тази година. S&P 500 Dividend Aristocrats Index, който наблюдава представянето на компании с минимум 25 поредни години растеж на дивидентите, завоюва 2,33% тази година до момента, по-слабо от растежа на S&P 500 от 16% и софтуерно тежкия NASDAQ, който обезпечи 33,06% възвръщаемост на акционерите от началото на 2023 година

Тъй като продължаващият инфлационен интервал продължава да се удължава, дивидентните акции могат да бъдат успокоителен избор за загрижените вложители. Историческият разбор също по този начин демонстрира, че дивидентните акции са посочили устойчиво показване по време на интервали на стопански спад.

Това е по този начин, тъй като дивидентните акции са предпазен избор за инвестиция, тези акции са склонни да усилват дивидентните си заплащания с течение на времето, което може да помогне за компенсиране на резултатите от възходящите цени.

Според данни на Fidelity Investments, дивидентите съставляват повече от половината от възвръщаемостта на пазара в интервали на висока инфлация. Докладът също по този начин отбелязва, че през 40-те, 60-те и 70-те години на предишния век дивидентите са съставлявали надлежно 67%, 44% и 73% от пазарната възвръщаемост. През тези десетилетия, когато инфлацията е била приблизително над 5%, общата възвръщаемост е била под 10%.

Както бе упоменато нагоре, софтуерните акции преобладаваха на пазара тази година, изпреварвайки фирмите, изплащащи дивиденти. Дори някои от фирмите с най-големи дивиденти като The Coca-Cola Company (NYSE:KO), Colgate-Palmolive Company (NYSE:CL) и AbbVie Inc. (NYSE:ABBV) също са отчели негативна възвръщаемост през 2023 година до момента. В този ред на мисли ще погледнем към петте най-зле представящи се дивидентни платци.

  5.   Nu Skin Enterprises, Inc. (NYSE:NUS)

Спад на цената на акциите от началото на годината към 13 септември: 46,1%

Nu Skin Enterprises е световна компания за директни продажби, профилирана в артикули за персонална хигиена и хранителни добавки. Тя се изправи пред провокации от COVID-19 първоначално и в последно време пред сложна икономическа среда. Това докара до по-ниски продажби и понижена вероятност за 2023 година NUS падна с 46,1% от началото на годината към 13 септември, трансформирайки се в една от най-зле представящите се дивидентни акции в листата.

Броят на хедж фондовете, проследявани от Insider Monkey, притежаващи дялове в Nu Skin Enterprises, Inc. (NYSE:NUS), набъбна до 18 през второто тримесечие на 2023 година от 11 през предходното тримесечие. Общата стойност на тези дялове е почти 64,8 милиона $. Сред тези хедж фондове, Marshall Wace LLP беше водещият акционер на компанията през Q2.

  4.   Dollar General Corporation (NYSE:DG)

Спад на цената на акциите от началото на годината към 13 септември: 49,2%

Верига от дискаунт магазини Dollar General Corporation е идната в листата с най-зле представящите се дивидентни акции тази година. Акциите на компанията се сринаха, защото тя намали своите продажби и вероятности за облага за годината заради провокации като понижени потребителски разноски и възходящи проблеми с кражбите.

Dollar General Corporation има петгодишна поредност от непрекъснат растеж на дивидентите и сега изплаща тримесечен дял от $0,59 на акция. Дивидентната рентабилност на акциите на 13 септември беше 1,97%.

Към края на второто тримесечие на 2023 година 57 хедж фонда в базата данни на Insider Monkey оповестяват, че имат дялове в Dollar General Corporation, по отношение на 53 през предходното тримесечие. Консолидираната стойност на тези дялове е над 1,62 милиарда $.
 Не е ли време за дивидентни акции?!
Не е ли време за дивидентни акции?!

Добре е да търсите капиталови благоприятни условия тук-там, които не са " пренаселени "

  3.   First Horizon Corporation (NYSE:FHN)

Спад на цената на акциите от началото на годината към 13 септември: 52,25%

First Horizon Corporation е американска компания за финансови услуги, която претърпя спад в цената на акциите си заради продължаващата банкова рецесия. Акциите са намалели с 52,2% до момента тази година, което ги прави една от най-зле представящите се дивидентни акции в листата. Компанията изплаща тримесечен дял от $0,15 на акция и има дивидентна рентабилност от 5,23%, към 13 септември.

В края на юни 2023 година 50 хедж фонда притежаваха дялове в First Horizon Corporation, съгласно базата данни на Insider Monkey. Общата стойност на тези вложения е над 958,6 милиона $.

  2.   Foot Locker, Inc. (NYSE:FL)

Спад на цената на акциите от началото на годината към 13 септември: 53,04%

Foot Locker е американски търговец на обувки и спортно облекло, работещ в над 28 страни по света. Цената на акциите на компанията падна, защото тя понижи вероятностите си за фискалната година два пъти тази година заради непрекъснат спад в сравнимите продажби в магазините. Акциите донесоха негативна възвръщаемост от 53,04% на акционерите до момента, трансформирайки се в една от най-зле представящите се акции с дял през 2023 година

Foot Locker беше част от 20 портфейла на хедж фондове в края на второто тримесечие на 2023 година, съгласно базата данни на Insider Monkey. Дяловете, притежавани от тези хедж фондове, са на обща стойност над 409,7 милиона $.

  1.   Advance Auto Parts, Inc. (NYSE: AAP)

Спад на цената на акциите от началото на годината към 13 септември: 62,08%

Advance Auto Parts е търговец на дребно на аварийни елементи за коли. Компанията ръководи верига от магазини за търговия на дребно и онлайн платформа, обслужващи клиенти в Съединени американски щати.

Тя регистрира смесени тримесечни облаги тази година, изоставайки от прогнозите на анализаторите. На всичкото от горната страна компанията също понижи тримесечния си дял с 83% и сега заплаща тримесечен дял от $0,25 на акция. Към 13 септември акцията има дивидентна рентабилност от 1,73%.

Според базата данни на Insider Monkey от второто тримесечие на 2023 година 32 хедж фонда са имали дялове в Advance Auto Parts, което е спад от 38 през предходното тримесечие. Общата стойност на тези дялове е над 500,5 милиона $.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР