В своята фейсбук страница Кирил Петков заяви, че българите ще

...
В своята фейсбук страница Кирил Петков заяви, че българите ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: Кой и с каква цел накара г-жа Велкова да плаши хората преди изборите?

В своята фейсбук страница Кирил Петков съобщи, че българите ще водят естествен европейски живот, когато институциите и регулаторите ни проработят като европейските

" Когато числата приказват, опитите за политически внушения и операции наподобяват жалки и нелепи.

Ако погледнем месечните доклади на съществени индикатори по държавния бюджет този януари по отношение на същия интервал на предходната година, няма по какъв начин да не видим, че:

- приходите от Данък добавена стойност са паднали с 100 млн. лева, макар че поради растежа на номиналния Брутният вътрешен продукт, Данък добавена стойност трябваше да се увеличи с 300 млн.;

- приходите от мита и митнически такси са паднали с 22%;

- фискалният запас обаче се е качил от 11 на 16.5 милиарда лева

Неслучайно през вчерашния ден Българска народна банка ясно съобщи, че изявлението на госпожа Велкова е безконтролно и некадърно!

Защо е безконтролно? В момента фискалният запас е един от най-големите за последните 30 години. Да плашиш със заеми от Международния валутен фонд и със промяна на курса лев-евро е безнаказаност, която граничи с безумство. С толкоз огромен запас валутният ръб е по-стабилен от всеки път.

Защо е некадърно? Очевидно е, че министерството на финансите не съумява да събере Данък добавена стойност и митнически приходи и с цел да прикрие своята несръчност, ще кара ресторантьорите, превозвачите и другите министерства да покрият дупката.

По-интересният въпрос е: за какво това се случва две седмици преди изборите? Кой и с каква цел накара госпожа Велкова да плаши хората преди изборите?

Неслучайно първият приоритет в управническата ни стратегия е приемането на България в Шенген и в Еврозоната. Когато това стане факт, никой български политик няма да може да си разреши безконтролно говорене и внушения, които слагат под риск валутния курс, банковата система, спестяванията на хората.

Българите ще водят естествен европейски живот, когато институциите и регулаторите ни проработят като европейските.

Заедно ще създадем това! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР