В своя юбилеен мач номер 80 в Европа, Лудогорецзаписа безпроблемна

...
В своя юбилеен мач номер 80 в Европа, Лудогорецзаписа безпроблемна
Коментари Харесай

Лудогорец записа безпроблемна победа над уелския Дъ Ню Сейнтс в реванша

В своя юбилеен мач номер 80 в Европа, Лудогорец записа безпроблемна победа над уелския Дъ Ню Сейнтс в реванша от третия прелиминарен кръг на Лига Европа . На стадион „ Рейскорс Граунд ”, пред малко повече от 500 фенове, отборът на старши треньора Стойчо Стоев се наложи с 4:0 , и по този начин с общ резултат 9:0 , продължава напред в конкуренцията, класирайки се за решителния плейофен кръг за присъединяване в груповата фаза на шампионата,

Якуб Швиерчок на два пъти, Джоди Лукоки и Дан Битон бяха точни за първенците в на процедура протоколния конфликт в Рексъм. Така разградчани записаха най-изразителната си победа в два мача в Европа.

В плейофите Лудогорец ще има за противник словенския Марибор, а при триумф, разградчани ще се класират за групите на втория по мощ европейски клубен шампионат.

Мачът стартира с териториален напън за Лудогорец, който умерено владееше топката и не позволяваше на своя съперник да нападна рисково. Първата отлична опция за гол в срещата пристигна точно пред вратата на домакините. След доста положително разиграване по десния фланг, Лукоки бе изведен и центрира в наказателното поле към непокрития Стефан Баджи. Халфът на гостите стреля мощно, само че не съумя да уцели рамката на вратата. Малко по-късно Швиерчок получи в пеналта, завъртя се добре и стреля, само че ударът му бе блокиран от защитник.
В първия четвърт час от мача домакините не съумяха да застрашат по някакъв метод стража на разградчани Ренан дос Сантос, до момента в който най-активен в редиците на гостите несъмнено бе Станислав Манолев по левия фланг. -->

В 21-ата минута българският отбор още веднъж бе доста покрай гола, само че този път с пропуск се отличи централният нападателя Якуб Швиерчок. Вандерсон проби отдясно и откри поляка в наказателното поле, който обаче заложи на силата и стреля неопределено.

Предвид превъзходството на българския първенец, разумното се случи в 36-ата минута. Якуб Швиерчок, който не спираше да тормози защитата на домакините, получи топката отляво, навлезе в пеналта и стреля по диагонала, пращайки коженото кълбо точно на сантиметри от десния непряк дирек.

В 42-ата минута футболистите на мениджъра Скот Рускоу се сринаха тотално, допускайки второ попадение. Този път Джоди лукоки бе прецизен с изстрел от към 15 метра, откакто защитата на домакините не съумя да почисти топката след офанзива на Швиерчок.

Първата действителна голова опция за домакините в мача пристигна едвам в 57-ата минута.  След неточност на Рафаел Форстър в защита, Дийн Еб му лиши топката и асистира на Айрън Едуардс, който стреля без подготовка, само че прати топката високо над вратата.

Въпреки че през втората част домакините имаха своите шансове, въпреки всичко разликата в класата сред двата отбора си сподели думата. Якуб Швиерчок осъществя отблизо разстояние след асистенция на Вандерсон отдясно.

В продължението на срещата резервата Дан Битон вкара красиво попадение, с цел да оформи крайния резултат и втория разгром над Дъ Ню Сейнтс. Битон осъществя с прелестен прехвърлящ удар отвън наказателното поле.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР