В своя Twitter предприемачът Илон Мъск добави функциите на амфибия

...
В своя Twitter предприемачът Илон Мъск добави функциите на амфибия
Коментари Харесай

Мъск: Електрическият пикап на Tesla ще може и да плава

В своя Twitter предприемачът Илон Мъск добави функционалностите на амфибия към бъдещия електрически пикап на Tesla, съобщи БГНЕС.

Според началник на Tesla, електрическият пикап Cybertruck ще бъде " задоволително " водоустойчив, с цел да може да пресича дребни водни басейни. Мъск акцентира, че ще бъде допустимо с колата да се преплават дребни реки, езера и даже морета.

Като образец Мъск уточни дистанцията сред база на SpaceX и остров Саут Падре в Тексас, които са разграничени от водна маса. Милиардерът акцентира, че ще бъде допустимо да се измине това разстояние с пикап Cybertruck.

Журналисти от Electrek означиха, че най-късото разстояние сред посочените точки е към 360 метра. Авторите също по този начин означават, че Мъск не прецизира дали електрическата кола ще може да се движи по вода без специфични модификации или дали е належащо да се употребява плаваща платформа.

През 2020 година създателят на Tesla означи, че дизайнът на електрическата кола Model S разрешава на колата да остане на вода. „ Тягата ще бъде основана от въртенето на колелата “, означи Мъск.

Миналата есен стана известно, че Tesla няма да има време да пусне електрическия пикап Cybertruck до 2022 година - компанията отсрочи началото на производството до 2023 година. Пикапът беше показан през ноември 2019 година.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР