В своя публикация БЛИЦ отрази сигнал на хора, живеещи в

...
В своя публикация БЛИЦ отрази сигнал на хора, живеещи в
Коментари Харесай

В кв. "Красна поляна" почерня от полиция след сигнала на БЛИЦ за столичани със съмнения за COVID-19

В своя обява БЛИЦ отрази сигнал на хора, живеещи в столичния квартал "Красна поляна ".

В него те молеха да се вземат ограничения по отношение на техни съседи в кооперацията. Мъж и жена, завърнали се от Италия, само че неспазващи наложителните превантивни ограничения за карантинен интервал, известяван на здравните управляващи и носене на защитни, хигиенични средства като маски или ръкавици.

Реакцията на Министерство на вътрешните работи бе светкавична. На място незабавно са пристигнали екипи от Столична дирекция на вътрешните работи, както и на представители на здравните управляващи.

Установено е, че във въпросната кооперация фактически живеят двама души, които не са спазили условията за карантина и по този метод съставляват заплаха за близките.

След като от пристигналите екипи са огледали обстановката, са взели решение въпросните двама души да бъдат сложени под карантина. Обяснено им е и какви са наложителните ограничения, които би трябвало да бъдат спазени.

"Искаме да благодарим на екипите, които пристигнаха на място. Държаха се извънредно деликатно и професионално и направиха всичко допустимо хората, които живеят тук, да бъдат успокоени ", обявиха пред БЛИЦ от кооперацията.



Независимо, че на границите с рисковите страни има надзор, не всички пътуващи могат да бъдат обхванати и превантирани.

Тези, които се връщат от места с високи равнища на ковид като Италия, Германия или Франция, би трябвало да предупредят персоналния си доктор и непринудено да се слагат под карантина, с цел да не съставляват заплаха за близките.

Носенето на защитни средства в такива случаи е наложително.

В районните ръководства по места се изпращат и описи с имената на пристигналите, с цел да се вземат ограничения, ако те не съблюдават санитарните правила да отбрана на останалите, както и карантинния интервал.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР