Как бойните превозни средства Брадли помагат на Украйна

...
В своите репортажи за войната в Украйна чуждестранният кореспондент на
Коментари Харесай

В своите репортажи за войната в Украйна чуждестранният кореспондент на CBS News Холи Уилямс редовно чува същия рефрен. След като разбират, че е от американската телевизия, украинците й казват, че страната им се нуждае от повече американски оръжия. Въпреки че конкретните оръжия, които искат, понякога се променят, темата на разговора остава същата - те искат американски оръжия възможно най-скоро.

Прекарайте време с украинските военни и причината е очевидна.

В скорошно репортажно пътуване до страната за 60 минути, Уилямс видя отблизо как едно превозно средство, доставено от Америка, прави разлика в напредъка на Украйна: бойното превозно средство Брадли. Комбинирайки огневата мощ на танк и защитата на бронетранспортьора, Bradley е бронирана машина, която транспортира пехота в зони на бойни действия, защитава от артилерийски шрапнели и огън по вражеските сили. Той осигурява както нападение, така и защита срещу руските сили.

през януари. Оттогава е обещал 186 Брадли на цена от 2 милиона долара на брой, част от над 43 милиарда долара военна помощ, която САЩ са ангажирали на Киев след нахлуването на Русия. Това е еквивалентно на около пет процента от бюджета за отбрана на САЩ.

Украинските сили разчитаха на Брадли по време на продължилата месеци контраофанзива, която започнаха в началото на юни. Преди да получат американските превозни средства, украинците често използваха десетилетна техника, наследена от Съветския съюз.

Според разузнавателни данни с отворен код, събрани от сайта Oryx, 53 от доставените от Америка Брадли са били унищожени, повредени или изоставени по време на битки. Не изглежда руснаци да са заловили такива.

Видеото по-горе е продуцирано от Brit McCandless Farmer, Will Croxton и Erin Lyall. Той беше редактиран от Уил Крокстън.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg