В своите поразителни снимки от Фарьорските острови - отдалечен архипелаг

...
В своите поразителни снимки от Фарьорските острови - отдалечен архипелаг
Коментари Харесай

Студено, отдалечено и без жени: Портрет на живота на Фарьорските острови

В своите поразителни фотоси от Фарьорските острови - далечен архипелаг сред Исландия и родната ѝ Норвегия, фотографката Андреа Йестванг показва островитяни и занаят, които са толкоз сурови и безпощадни, колкото и ветровитият пейзаж.

Рибарските траулери се движат в студените морета. Облаци се спускат над скалисти планини и скални села. Дрехите и ботушите са изцапани с кръвта на убития добитък и морските животни. По стените на обичайните дървени здания висят добре употребявани принадлежности.

Вродената връзка сред хората от Фарьорските острови и заобикалящата ги среда е вплетена в новата книга на Йестванг за островите - " Атлантически каубой ". Портретите се появяват паралелно с трагични пейзажни фотоси, които удостоверяват суровите условия на Фарьорските острови и отдалечеността на селищата, засенчени от прилежащите планини.

" Не съм пейзажен фотограф, само че както когато фотографирам хора, по този начин и когато фотографирам пейзаж, диря въодушевление ", споделя Йестванг по време на видеоинтервю. " Опитвам се да мисля за пейзажа и като за самобитен портрет или нещо, което по някакъв метод показва усеща. "

Снимките на Йестванг разкриват и различен провокационен аспект на живота във Фарьорските острови, които може би са били обитаеми за първи път от ирландски монаси през VI век: нейните обекти са съвсем извънредно мъже.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР