В свое видео обръщение в социалната мрежа Facebook и ефира

...
В свое видео обръщение в социалната мрежа Facebook и ефира
Коментари Харесай

ПП: Слави Трифонов манипулира българските граждани по темата РСМ

В свое видео послание в обществената мрежа Фейсбук и ефира на персоналната си телевизия 7/8 господин Слави Трифонов направи внушения и популяризира погрешни изказвания по отношение на значими условия по преговорния развой с Република Северна Македония за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, препоръчана от Европейския съюз под председателството на Република Франция.

Г-н Трифонов заблуди българските жители, че Теодора Генчовска, която той назовава „предложение на Има Такъв Народ“, не е знаела за изискванията в предлагането на Европейския съюз, в случай че тези диалози са водени единствено и само с Министерство на външните работи. Също по този начин, министър Генчовска към момента не е предоставила двустранния протокол сред България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие.

Комисията по външна политика към Народно събрание изиска от Министерство на външните работи да даде въпросния двустранен протокол обществено. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете елементи на един пакет, над който от българска страна работи напълно Министерство на външните работи. Затова парламентарната комисия също по този начин ще предложения министъра на външните работи в идващите дни да показа на Комисията с изключение на тези документи и разбора на Министерство на външните работи по сходството им с Рамковата позиция и Декларацията на Народно събрание от 2019 година, както и с позицията на КСНС от януари тази година.

От „Продължаваме Промяната“ остро осъждаме сходни политически внушения и разпространението на лъжи, които освен утежняват добросъседските връзки на България със страните от Западните Балкани, само че и искрено манипулират българските жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР