В свое скорошно интервю д-р Сергей Иванов посочи какви могат

...
В свое скорошно интервю д-р Сергей Иванов посочи какви могат
Коментари Харесай

Опасността от лекарствата за разреждане на кръвта

В свое скорошно изявление доктор Сергей Иванов уточни какви могат да бъдат неприятните последици от използването на антикоагуланти, написа zdrave.to.

В България този тип медикаменти са по-известни като такива за разреждане на кръвта. Те са ориентирани към угнетяване на активността на кръвоносната система и за предотвратяването на образуването на съсиреци. За тях се заприказва изключително доста около пандемията от ковид, поради това че подлата болест причиняваше у мнозина точно втвърдяване на кръвта и появяването на тромбоза.

Приемането на медикаменти за разреждане на кръвта обаче може да докара до дълготрайно кървене даже при лека интервенция.

„ Ако пациентът одобри антикоагулант, кървенето става много изразено, даже може да бъде съдбовно. Пациентът би трябвало да помни, че даже при посещаване при ортодонт или идна планова интервенция, постоянно е належащо да информирате хирурга, зъболекаря, че приемате антикоагуланти. Дори едно изваждане на зъб може да докара до кървене в продължение на 10-12 часа ", изясни специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР