В свое решение от днес Централната избирателна комисия (ЦИК) определя

...
В свое решение от днес Централната избирателна комисия (ЦИК) определя
Коментари Харесай

2000 лв. и нагоре ще получават в ОИК в София

В свое решение от през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) дефинира възнагражденията на членовете на общинските изборни комисии (ОИК) и секционните изборни комисии (СИК) и експертите към ОИК за производство на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година
ОИК
За изборите за общински съветници и за кметове на общини и на кметства ръководител на ОИК ще получава 1870 лв., заместник-председател – 1775 лв., секретар – 1775 лв., член – 1685 лв..

За изборите за общински съветници и за кметове на общини, кметове на региони и кметове на кметства ръководител на ОИК в София ще получава 2300 лв., заместник-председател – 2200 лв., секретар – 2200 лв., член – 2000 лв.. В общините Пловдив и Варна за ръководител е несъмнено месечно заплащане в размер на – 2035 лева; заместник-председател – 1925 лева; секретар – 1925 лева; член – 1760 лв..

Според решението членовете на ОИК получават месечно заплащане от 9 септември 2023 година до 7 дни от оповестяване на резултатите от изборите за І тур или за ІІ тур, в случай че се създава подобен в съответната община.
СИК
Възнаграждението на членовете на СИК за І тур при производство на изборите за общински съветници и за кметове за ръководител е 275 лв., заместник-председател – 245 лева; секретар – 245 лв., член – 215 лв..

За присъединяване в образованието на СИК от ОИК се изплаща в допълнение заплащане в размер по 40 лева на всеки взел участие в образованието. За приемането на бюлетините и другите изборни бумаги и материали в деня преди изборите, както и за нареждане на помещението за гласоподаване, се изплаща в допълнение заплащане в размер по 15 лева на всеки взел участие.

При производство на ІІ тур на изборите за кметове на членовете на СИК се изплаща ново заплащане.

В понеделник президентът Румен Радев насрочи локалните избори за 29 октомври. В същия ден ЦИК стартира разяснителна акция за локалния избор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР