В свое разследване АФЕРА вече освети как БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО бившият областен

...
В свое разследване АФЕРА вече освети как БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО бившият областен
Коментари Харесай

Кандидатът за депутат от ПП, Благомир Коцев източва държавата чрез частна адвокатска и охранителна фирма 


В свое следствие АФЕРА към този момент освети по какъв начин БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО някогашният регионален шеф на Варна и настоящ претендент народен представител от „ Продължаваме промяната “ Благомир Коцев в качеството си на регионален шеф на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил контракт с ЧАСТНАТА адвокатска компания „ Диан Иванов и Партнърс “, която да обслужва Областната администрация.

Нито един доскорошен ДЪРЖАВЕН регионален шеф на Варна не си бе разрешил сходно безсрамие, в случай, че Областна администрация – Варна разполага с юрисконсулти, които да бранят ползите на страната.

Както към този момент писа АФЕРА Офисът на „ Диан Иванов и Партнърс “ е на адрес: Варна, ул. „ Мария Луиза “ 21А! На същия адрес – ул. „ Мария Луиза “ 21А са регистрирани и част от комерсиалните сдружения и на … Благомир Коцев!

В качеството си на Областен шеф на Варна Благомир Коцев е сключил контракт с Адвокатска адвокатска фирма на адв. Диан Иванов – „ Диан Иванов и Партнърс “ за интервал от м. април 2022 година до 31.12.2022 година за общата стойност 69 900 лева без Данък добавена стойност., а сумата е избрана по този начин, с цел да може да се заобиколи Закона за публичните поръчки. Изборът на юрист и адвокатска фирма е направил персонално Благомир Коцев, в качеството му на регионален шеф на Варна, защото същият юрист – Диан Иванов и адвокатска фирма му „ Диан Иванов и Партрърс “ обслужват персоналните търговски компании на семейство Коцеви.

Договорът е подписан без препоръчана оферта от страна на адвокатското сдружение, а заплащането по контракта е осъществено в интервала сред 13.06.2022 година – 08.07.2022 година от сметката на Областна администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата са подписани от назначената с цел да подписва и кадрува – мл. специалист Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени по щат в общата дирекция – 5 броя юрисконсулти, чиято активност се подкрепя от още 4 броя специалисти с юридическо обучение в профилираната дирекция по въпроси в административния надзор, държавната благосъстоятелност и устройството на територията.

На процедура ДЪРЖАВНАТА Областна администрация – Варна разполага с 9 броя специалисти с юридическо обучение, след встъпването си в служба като регионален шеф на Варна, Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо сдружение, посредством което на процедура се прави спомагателен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно на страната. Резултатът е, че с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска адвокатска фирма, която обслужва комерсиалните ползи на комерсиалните сдружения на Благомир Коцев и фамилия.

Разследване на АФЕРА сподели, че ексобластният шеф на Варна Благомир Коцев, сегашев претендент – народен представител от „ Продължаваме промяната “, чийто наставник е Даниел Лорер, е сключил общо 8 контракта с близкото до джоба му сдружение „ Диан Иванов и Партрърс “.

Ето ги и подписаните въпросни контракти:

Не е видно дали въобще представители на частното адвокатско сдружение са се явявали в съдилища на Варна и София и какво е наложило не ДЪРЖАВНИТЕ юрисконсулти на Областна администрация да бранят ползите на страната, а вместо тях – частните юристи на предприемача, който пет години живее без нито една стотинка приходи – Благомир Коцев.

Още един контракт Благомир Коцев е сключил още веднъж с частно адвокатско сдружение, в лицето на адвокатска адвокатска фирма „ Иванова “.

Разследване на АФЕРА откри и че в качеството си на регионален шеф на Варна лицето Благомир Коцев е сключило и три контракта с компания АРЕС ГРУП 1 ЕООД, варненска охранителна компания, благосъстоятелност публично на Йоана Георгиева.

Официално – Йоана Георгиева, но инспекция на АФЕРА сподели, че импровизирано зад компанията стои Жоро Скаридата от Провадия!

И в този момент – забележете! – какво охранява съгласно подписаните контракти с Благомир Коцев, като регионален шеф на Варна, въпросната компания АРЕС ГРУП 1 ЕООД!

АРЕС ГРУП 1 ЕООД е наета да охранява:

-Областна администрация – Варна

– Паметника на Съветската войска във Варна /?????!!!!!/

-11 здания в село Господиново /???!!!/

В задачката се пита: ДАНС докога ще си бърка в задника с цел да ревизира това на ачика източване на данъкоплатски пари от Областна администрация, направено от Благомир Коцев за така наречен „ защита “ и по кое време ще сезира Прокуратурата!

Нахалството на ексобластният шеф на Варна Благомир Коцев и настоящ претендент народен представител от „ Политическа партия “ Благомир Коцев минава всевъзможни и граници и с обстоятелството, че в качеството му на регионален шеф на Варна назначава на 11 април 2022 година на работа на четири часа в Областна администрация – Варна следните чиновници, които работят в частното му комерсиално сдружение, чиято благосъстоятелност е ресторант „ Хоризонт “, а точно:

Илия Куртев Колев

Юрджан Трашид Ахмед

Бедиха Мустафа Ахмед

Антоанета Желязкова Петрова.

Същите хем работят в частната компания на фимилия Коцеви, хем на четири часа „ работят “ в Областна администрация – Варна. Уволнени са на 8 август т.г. откакто Благомир Коцев към този момент не е регионален шеф на Варна.

Afera.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР