В свое определение Административният съд в Хасково е отхвърлил искането

...
В свое определение Административният съд в Хасково е отхвърлил искането
Коментари Харесай

Съдът е отхвърлил искането на ТЕЦ Марица 3 за спирането на централата

В свое определение Административният съд в Хасково е отхвърлил настояването на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ – Димитровград за прекъсване на предварителното осъществяване на заповедта, с която Регионалната ревизия по околната среда и водите - Хасково наложи насилствена административна мярка за прекъсване активността на топлоцентралата.

Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Със своя акт съдът на процедура удостоверява правилността на незабавното осъществяване на мярката, издадена от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Причина за мярката беше поредицата от нарушавания на наредбите по Закона за запазване на околната среда и на изискванията на Комплексното позволение, както и на предписанията, издавани от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Работата на Топлоелектрическа централа,,Марица 3 “ АД – Димитровград беше спряна с насилствена административна мярка от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково на 21 април т.г., напомнят от министерството. Административната мярка ще остане в деяние до привеждане на горивната апаратура в положение, което не води до рискови замърсявания на околната среда и до опасности за човешкото здраве.

Превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейската комисия против България, което е в напреднала фаза и се чака решение на Съда на Европейски Съюз и налагане на наказания на страната ни, показват още от министерството.

Към сегашния миг Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ не работи. Единствената лицензирана и сертифицирана автоматизирана измервателна станция в региона на Димитровград регистрира, че средноденонощните концентрации на серен диоксид към този момент са в норма, под сериозния предел от 125 микрограма на пространствен метър (µg/m3). За 30 април и 1 май те са надлежно 13 и 18 µg/m3.

Критичният предел от 350 µg/m3, използван за средночасовите измервания, също е надалеч от стойностите, регистрирани в последните дни. За двата дни те попадат в диапазона от 4 µg/m3 до 65 µg/m3, означават от Министерство на околната среда и водите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР