В свое изказване пред членове на Съвета за сигурност на

...
В свое изказване пред членове на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Путин предупреди, че Украйна ще бъде наказана за атаките срещу цивилни в деня на вота

В свое изявление пред членове на Съвета за сигурност на Русия, в който влизат ръководители на въоръжените сили и на разузнаването, както и най-влиятелните цивилни държавни водачи, Путин сподели, че сходни закононарушения няма да останат безнаказани.

" За да наруши процеса на гласоподаване и да сплаши хората, най-малко в граничните региони, киевският /.../ режим се пробва да извърши редица незаконни показни въоръжени акции, като нападна мирни обитаеми места в Русия ", уточни съветският държавен глава и добави: " Тези противников удари няма да останат безнаказани ".

Владимир Путин сподели още, че 95% от снарядите и ракетите са били свалени от съветската противовъздушна защита, само че някои не са били спрени и има цивилни жертви. По думите му е имало четири офанзиви в Белгородска област и една в Курска област, осъществени от към 2500 свързани с Украйна въоръжени бойци. Той добави, че те са разполагали с 35 танка и 40 бронирани автомобила.

По думите на съветския държавен глава, към 60% от подкрепяните от Украйна бойци са били убити и че са изгубили половината от бронираната си техника.

" Сигурен съм, че нашият народ, народът на Русия, ще отговори на това с още по-голяма единодушие. Кого взеха решение да сплашват те? Руския народ? ", запита се реторично президентът.

През септември 2022 г. Москва разгласи, че причислява Херсонска област, дружно с три други украински области, макар че не управлява изцяло нито една от тях.

Украйна и западните ѝ съдружници отхвърлят присъединението и го дефинират като нелегално присвояване на територия.

Киев съобщи, че резултатите от гласуването в четирите области са невалидни.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР