В Свищов имаше сериозен проблем с недостига на специалисти, които

...
В Свищов имаше сериозен проблем с недостига на специалисти, които
Коментари Харесай

7 от 31 медицински сестри работят в болницата в Свищов

В Свищов имаше сериозен проблем с дефицита на експерти, които да работят в Коронавирус отделенията на локалната болница. Вчера в обществените мрежи се появи информация, че в лечебното заведение липсват и лекари, и сестри, които да поемат лекуването на пациентите с други болести.

Още предишния месец управлението на лечебното заведение и управлението на общината сигнализираха за проблем с дефицита на лекари и медицински личен състав. Оттогава на апелите за помощ се отзоваха както студенти по медицина, по този начин и доброволци, лекари и медицински сестри от прилежащи лечебни заведения.

Вчера обаче в обществените мрежи се появи информация за изострен дефицит на медицински експерти за пациентите с други болести. Веднага това беше опровергано от управлението на болничното заведение, само че факт е, че тази седмица медицински сестри са поискали да излязат в болничен.

Главната сестра на болничното заведение Ваня Ламбева изясни, че сега седем сестри са на работните си места от общо 31 експерти по здравни грижи.

"Във вторник 9 сестри от Ковид отделението излязоха в болничен и от този момент нещата потеглиха недобре. Опитваме се да окомплектоваме с останалите седем, които са позиционирани и лекуват болните на обособените етажи. Нещата се развиват час за час, към този момент не ден за ден ", сподели Ламбева.

По думите й, сестрите, излезли в болничен, не са я уведомили, че имат здравословен проблем и не са разговаряли персонално с нея.

"Почти всички сестри са в пенсионна възраст. Действително умората беше огромна ", добави основната сестра.

В момента в болничното заведение има 40 пациенти с ковид.

Кметът на града Генчо Генчев изясни, че болничното заведение не стопира приема на пациенти. Според него, е направено всичко належащо, а напускането на медицинските сестри е било "неочакван удар зад тила ".

"Трудно е, само че още веднъж декларирам, че няма да бъде върнат нито един пациент, който се нуждае от медицински грижи ", безапелационен беше кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР