В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода,

...
В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода,
Коментари Харесай

Свиленград ще има пречиствателна станция за питейна вода

В Свиленград следва построяването на пречиствателна станция за питейна вода, оповестяват от общината.

На постоянно съвещание Общинският съвет гласоподава единомислещо предлагането на кмета арх. Анастас Карчев да бъде обещано позволение за разработване на план за Подробен устройствен план - проект за застрояване на пречиствателното хидросъоръжение. За тази цел бяха отредени към 13 дка общинска земя в землището на Свиленград, околност Дюнлюка, в региона на Помпена станция „ Лъв чешма ”. На този терен вложителят ВиК ЕООД – Хасково ще извърши планиране и строителство на пречиствателната станция за питейна вода (ПСПВ) за потребностите на община Свиленград по план към Оперативна стратегия „ Околна среда ” 2014-2020 година

След разработване на проекта за застрояване ще бъде квалифициран капиталов план. Очаква се строителството да започва при започване на идната година.

С това решение на Общинския съвет поддържаме идното създаване на станция за филтриране на питейната вода, с която ще решим дългогодишния проблем с високите равнища на манган в състава на водата в нашия регион, съобщи кметът арх. Карчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР