В световен мащаб са инвестирани 10 трилиона долара в изграждането

...
В световен мащаб са инвестирани 10 трилиона долара в изграждането
Коментари Харесай

Румен Петков: Ако сега не гарантираме собствената си енергийна сигурност, катастрофата е неизбежна и то буквално утре

В международен мащаб са вложени 10 трилиона $ в построяването на възобновими енергийни източници, вследствие на което те дават 1.5% от международната електрическа енергия. А като цяло в енергетиката на света са вложени шест пъти по-малко средства, които прибавят останалата. Това написа във фейсбук водачът на АБВ Румен Петков.

" В България сме вложили 3.5 милиарда евро, които дават 6% от електрическата енергия, основно тъй като я изкупуваме от притежателите на ВЕИ-та на два и три пъти пи-висока цена (преференциална, никой не знае защо). Разликата я плащаме от Фонда за енергийна сигурност, вместо да подсигуряваме сигурността на базовите си мощности и бъдещето на нуклеарната ни енергетика, ние подсигуряваме дебелите портмонета на притежателите на ВЕИ-та. Чрез ВЕИ-тата сме унищожили десетки хиляди декара обработваема земя и за това никой не приказва. И не престават да ни заблуждават, че това е бъдещето.

Ако в този момент не заложим на радикалното решение за гарантиране на личната си енергийна сигурност посредством създаване на „ Белене “ и гарантиране на газовите доставки, злополуката е неизбежна и то безусловно на следващия ден ", написа още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР