В световен мащаб една трета от цялата храна никога не

...
В световен мащаб една трета от цялата храна никога не
Коментари Харесай

Митове за храната - ЧАСТ 1

В международен мащаб една трета от цялата храна в никакъв случай не стига до масата, а в Обединеното кралство единствено семействата изхвърлят 4,5 милиона тона от нея всяка година. И въпреки всичко единствено с няколко промени в метода, по който пазарим, съхраняваме и подготвяме храната си, всички ние можем да понижим отпадъците, които генерираме, и да спестим пари, както и да помогнем на планетата.

Изясняването на това какво тъкмо значат датите за продажба, валидност и „ най-хубаво преди “ може да помогне да се избегне изхвърлянето на храна, която към момента може да бъде изядена. Но вярното предпазване на вашата храна също играе значима роля за удължение на нейния живот и понижаване на отпадъците.

Може да си помислите, че можете да хвърляте всички типове храна дружно в купа за плодове или чекмеджетата за пресни артикули на вашия ледник, само че в реалност има някои съставки, които не би трябвало да се съхраняват дружно, в случай че желаете да останат свежи толкоз дълго, колкото вероятен.
Как може да употребявате остатъците от храна, с цел да не ги изхвърляте?
Какво можете да извършите с остатъците от храни, с цел да намалите отпадъците и да създадете по-положително влияние върху околнат...
Прочети повече
Как да се възползваш оптимално от авокадото вкъщи?

Трябва да отделите бананите си от купата

ФАКТ

Купчина банани може да бъде привлекателна централна част във вашата купа за плодове. Но като ги съхранявате всички дружно в една връзка, всеки банан ще узрее едновременно, което значи, че или би трябвало да изядете всичките си банани едновременно, или рискувате да изхвърлите гнилите.

Можете да съхранявате всичките си плодове в купа за плодове или на едно място

Разузнавателна служба на Турция
4 по-екзотични ястия, които всеки би трябвало да може да сготви
По време на всяко пътешестване в други страни несъмнено няма да пропуснете да опитате от локалната им кухня. Нещо няма да ви хареса, друго...
Прочети повече
Много плодове отделят високи равнища на естествения сътрудник за зреене, етилен, който може да узрее прибързано и да скапе близките артикули. Ябълките са главен провинен за това (оттук и поговорката „ неприятна ябълка “), дружно с круши, банани, манго, сливи и нектарини, тъй че постоянно е най-добре да се пробвате да съхранявате плодове като тези надалеч един от различен, тъй че да узряват по-бавно и по-стабилно движение. Ябълките ще останат свежи по-дълго, в случай че ги държите в ледник.

Не всички плодове и зеленчуци са чувствителни към етилен. Череши, ананаси, грейпфрут и боровинки могат да се съхраняват безвредно дружно или до тези, които създават този газ.

Бананите карат авокадото да узрее по-бързо

ФАКТ

Като един от плодовете, които отделят етилен, бананите са идеалният сътрудник за твърдо, неузряло авокадо. Съхранявайки узрели банани с неузряло авокадо, можете да ускорите процеса на зреене по натурален метод, тъй че да можете да ги ядете доста по-рано – само че в случай че не желаете да ядете авокадото си скоро откакто ги купите, това са две храни, които може да не желаете да съхранявате дружно!
Типична австралийска храна: какво се яде в тази страна?
Когато пътуваме, едно от нещата, които харесваме най-вече, е гастрономията на местата, които посещаваме. Няма значение дали мястото е...
Прочети повече
Това си сигналите на тялото ви да спрете със захарта

Лукът и картофите се съхраняват добре дружно

Разузнавателна служба на Турция

Лукът и картофите постоянно вървят ръка за ръка в рецептите и също по този начин постоянно неправилно се съхраняват дружно. Лукът може да накара кореноплодните зеленчуци да се скапват бързо, тъй че е по-добре да държите картофите дружно с неща като тикви или тиква на хладно и мрачно място (хартиената торба работи добре), с цел да запазите свежестта.

Докато множеството плодове и зеленчуци би трябвало да се съхраняват в хладилника, лукът, картофите и ненарязаният ананас и картофите се оправят най-добре в студен мрачен долап. По-добър сателит за лука е чесънът, защото те могат да се съхраняват един до различен, без да узреят или да се скапват. Просто се уверете, че е в добре проветриво пространство.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР