В светлината на събитията в региона на Западните Балкани, където

...
В светлината на събитията в региона на Западните Балкани, където
Коментари Харесай

Ролята на България в поддържането на мир и стабилност в Косово и Западните Балкани

В светлината на събитията в района на Западните Балкани, където мирът и стабилността остават основен приоритет , ролята на България като член на Международните сили за сигурност в Косово /KFOR/ заслужава особено внимание. Президентът на Република България Румен Радев наскоро акцентира тази значима роля по време на среща с български военнослужещи, участващи в задачата на KFOR.

Мисията на KFOR е значим многонационален изпитание, предопределено да поддържа мир и сигурност в Косово след завършването на спора през 1999 година. Тази интервенция е от значително значение за стабилността на целия район на Западните Балкани . България, като деен участник в тази задача, играе значима роля в гарантирането на тази непоклатимост.

Президентът Румен Радев изрази своята признателност към българските военнослужещи за техния професионализъм и отговорност в осъществяването на техните задания в границите на задачата. Той акцентира значимостта на опита, който те получават в Косово, като просвета на взаимно мислене, обмисляне и взаимни дейности. Този опит е скъп и може да бъде прибавен и след завръщането на военнослужещите в България .

Освен това, президентът Радев акцентира, че мнението и присъединяване на българските военнослужещи са от решаващо значение за значими решения, свързани с модернизацията на Българската войска и отбранителните планове. Той обръща внимание и на нуждата от кадрово застраховане и привличане на младежи във въоръжените сили, което е от значително значение за бъдещето на нашата национална защита.

Също по този начин, президентът връчва почетен плакет на командира на контингента на нашите военнослужещи като жест на благодарност и оценка за тяхната задача в KFOR. Този жест акцентира значимостта на българските военни в напъните за поддържане на мир и непоклатимост в Косово и Западните Балкани.

Ролята на България в задачата на KFOR е безспорно значима, и този ангажимент продължава да бъде значим фактор за стабилността и сигурността в района. Българските военнослужещи не престават да бъдат образец за професионализъм и лоялност към задачата си, и техният вклад заслужава нашата поддръжка и самопризнание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР