В светлината на нарастващата загриженост, изразена от експерти като Робърт

...
В светлината на нарастващата загриженост, изразена от експерти като Робърт
Коментари Харесай

Глобален икономически срив през 2024 година – какви са шансовете?

В светлината на възходящата угриженост, изразена от специалисти като Робърт Кийосаки, по отношение на опцията за широкомащабен стопански срив през 2024 година, появяването на генеративни системи за всекидневен изкуствен интелект, като Gemini, скорошната иновация на Гугъл, става все по-влиятелна.

В устрема си да реши вероятността от световен стопански срив през тази година една от по-големите медии се съветва с Gemini, с цел да придобие по-добра вероятност въз основа на настоящата геополитическа динамичност и експертни отзиви.

Според Gemini повсеместен стопански срив наподобява малко евентуален, базирайки се на прогнозите на авторитетни източници като Световната банка, Международния валутен фонд (МВФ) и Световния стопански конгрес (СИФ), които плануват скромни темпове на напредък в диапазона от 2.4 % до 2.9 %.

Публикуваният от Организацията на обединените народи отчет за положението и вероятностите на международната стопанска система (World Economic Situation and Prospects – WESP) в допълнение поддържа това мнение, акцентирайки, че въпреки да се чака закъснение, международната стопанска система остава на пътя на възобновяване.

Въпреки това Gemini признава вероятността от криза, акцентирайки фактори като инфлацията през 2023 година, повишаващите се лихвени проценти и другия стопански напредък в обособените райони. Проучване на Bloomberg от декември 2023 година, в което икономисти преценят опцията за криза през 2024 година, също демонстрира, че въпреки рецесията да е допустима, цялостният срив е по-малко евентуален.

В резюме Gemini счита, че вероятностите пред международната стопанска система през 2024 година са несигурни, като множеството икономисти клонят към опцията за закъснение или криза, а не за срив. Въпреки че прогнозите за стопански срив може да наподобяват злокобни, оценените от Gemini данни допускат не толкоз заплашителен сюжет. Важно е обаче да се помни, че Gemini е стратегия с изкуствен интелект, а прогнозирането на стопански резултати, изключително от подобен мащаб, остава по своята същина предизвикателство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР