В света всичко се обърка, но не от вчера, не

...
В света всичко се обърка, но не от вчера, не
Коментари Харесай

Първанов: По-кротко на военолюбците, на България не ѝ подхожда ролята на ястреб

В света всичко се обърка, само че не от през вчерашния ден, не от предходната седмица. Това съобщи президентът Георги Първанов (2002-2012) в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

" По-кротко на военолюбците, на България не ѝ подхожда ролята на ястреб ", съобщи Първанов.

За Украйна той предложи помощта да бъде филантропична, с приема на бежанци, само че не и с оръжие, което по думите му единствено ще сътвори напрежение към нашата страна.

Коментира, че в Москва не възразяват против упоритостта на Киев да са част от Европейски Съюз. Спорът е за това дали да са част от НАТО и на първо място за въоръжаването и евентуалните закани за Руската федерация, сподели Първанов.

По думите му би трябвало да се върви към възобновяване на формата НАТО-Русия, омиротворяване и усмиряване на света. Връщането на доверието може да бъде трайно решение.

По мотив срещите си с съветския президент Владимир Путин Първанов съобщи, че това е било в градивен за България интервал.

" Аз го познавам от интервал, в който ние рационално, диалогично, градивно сме обсъждали и решавали проблемите ", съобщи Първанов.

Според него един човек няма да реши казуса, а би трябвало да се върне обстановката, в която са се обсъждали и решавали международни проблеми. Припомни срещата от 2010 година НАТО-Русия в Лисабон, когато са признати общи документи и американският и съветският президент са общували доста интензивно. Сега провокациите са повече, уповавам се естественият разговор да бъде обновен, съобщи Първанов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР