В света все още има голям брой неразрешени загадки, които

...
В света все още има голям брой неразрешени загадки, които
Коментари Харесай

Пет странни и все още неразгадани мистерии

В света към момента има огромен брой неразрешени загадки, които разпалват въображението на учени, откриватели и елементарни фенове на мистериите. Ето 5 неразгадани мистерии:

Странният екот в град Таос

Малкият американски град Таос до през днешния ден е привързан с тайнственост, която никой към момента не може да разгадае. Жителите на градчето всекидневно чуват звук, който прилича на тътнеж или на мотор на кола. Въпреки многочислените опити за намиране на източника на странния звук и напредъка на науката и техниката, към момента никой не е разгадал от кое място идва тътена и какво тъкмо го провокира.

Бермудският триъгълник

Няма човек на планетата, който да не чувал за Бермудския триъгълник и странните неща, които се случват на това място. Там постоянно всевъзможни електронни уреди стопират да работят. Освен това са изчезвали и доста кораби и самолети.

Въпреки другите хипотези - от газ на дъното на морето до извънземни, към момента няма доказателство за необикновените феномени, протичащи се там.

Паметникът на овчаря в Стафордшир

В продължение на 250 години паметникът на овчаря в град Стафордшир, Англия провокира любознанието на мнозина. Върху самия монумент са издълбани букви, на които и до през днешния ден никой не може да разгадае смисъла. Авторът на надписа също не е прочут. Има догатки е, че е издълбан от рицарите Тамплиери , като напътствие за местоположението на Светия Граал. -->

Геоглифите в палтото Наска

В платото Наска, на голяма повърхност се простират геоглифи, които се виждат ясно от въздуха. Гигантските линии изобразяват паяци, маймуни, акули, цветя , както и голям брой нереални фигури. И до през днешния ден обаче не се знае какво тъкмо съставляват геоглифите, нито кой ги е начертал.
 геоглифи ThinkStock/Getty Images
Полтъргайстът МакКензи

Гробницата на Джордж МакКензи, прочут юрист от XVII век, виновен за изтезанието на 18 000 съперници на крал Чарлз II е място на фантом с ужасна известност.

В региона на гробницата имало множества набези, като хората настояват, че са били нападнати от духа на МакКензи. По телата на нападнатите хора имало следи от одрасквания и пострадвания. И до през днешния ден случаите на набези от невидама мощ в региона на гробницата не са необичайност.
 полтъргайст ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР