В света, в който живеем, парите са неотменна част от

...
В света, в който живеем, парите са неотменна част от
Коментари Харесай

Как парите влияят върху психичното ви здраве?

В света, в който живеем, парите са неотменна част от съществуването на всеки един от нас. По какъв метод вашето финансово положение се отразява върху психическото ви здраве?

В идеалния и към момента прекомерно химеричен вид - най-малко за времето, в което живеем сега, всеки човек в света би трябвало да има финансово благоденствие. Най-общо казано финансовото благоденствие е положение, в което сте способни изцяло да отговорите на своите потребности, свързани с парите – както в сегашното, по този начин и в бъдещето. По този метод човек стопира да се стресира във връзка с парите и може да се любува на живота, както и да усъвършенства своята персона.

На днешния стадий финансовото благоденствие зависи от някои съществени фактори, измежду които подобаваща работа, която е източник на задоволително пари, както и финансова просветеност – познания, с които най-добре може да управлявате своите пари.

За страдание, по-голяма част от хората в света не могат да се похвалят с финансово благоденствие. За доста хора даже приходите им са по-малки, в сравнение с е належащо, с цел да задоволяват своите базови потребности. Добавянето на финансови отговорности под формата на заем, в допълнение усложнява финансовата обстановка.

 Добави изложение
Как парите въздействат върху психологичното здраве?
Връзката сред финансите и психологичното здраве е огромна. Според специалисти стресът, обвързван с парични проблеми, нормално е продължителен (или дълготраен). Освен това финансовите усложнения са главният източник на стрес за множеството хора – даже по-стресиращи, в сравнение с проблеми в фамилията и работата.

Липсата на финансово благоденствие може да докара до мощен финансов стрес. Точно както при други стресиращи неща в живота, този вид напрежение може да ви накара да станете тревожни, депресирани и да се чувствате претрупани.

Установено е също по този начин, че хора със съществуващи психологични проблеми утежняват положението си, когато се появят проблеми с парите им. Лошото психологично здраве пък утежнява още повече неналичието на финансово благоденствие и се получава един циничен цикъл, който с времето все по-трудно се прекъсва.

Особено огромен риск за психологичното здраве има, когато главните витални потребности като храна и покрив над главата, стартират да бъдат застрашени.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР