в света в интервю за bTV. 25-годишната Румейса Гелги е

...
в света в интервю за bTV. 25-годишната Румейса Гелги е
Коментари Харесай

Най-високата жена пред bTV: Как изглежда светът, когато си 2,15 метра


в света в изявление за bTV. 25-годишната Румейса Гелги е 2,15 метра и скоро за първи път пътува със аероплан.

Румейса проплаква в малко градче в Турция на име Сафранболу наоколо до Черно море. Ражда се в осмия месец и макар че е недоносена, тежи 5 кг и 900 грама. Още тогава лекарите откриват, че е със Синдрома на Уивър, който води до свръхрастеж. Тогава това е първият подобен случай в Турция и 27-ия в света.

„ Синдромът ми донесе доста проблеми, само че най-голямото преимущество, което ми даде, е височината ми, тъй като това ме направи пет пъти международен рекордьор. В същото време е и най-лошото нещо, което ми даде синдромът, тъй като поради височината не мога да се движа без помощ “, описа Румейса пред Бесте Сабри.

През 2014 година получава купата " Най-високата жена младеж ". През 2021 година към този момент е най-високата жена в света. Тази година получава още три трофеи – за най-големи женски ръце, най-дълги женски пръсти и най-дълъг тил на жена.

„ Някои ме гледат с изненада и ме питат странни въпроси, като да вземем за пример: " Как може да си толкоз висока, какво ядеш, същинска ли си? “, прибавя тя.

Първият ѝ полет към този момент е реалност. Турските авиолинии отстраняват шест седалки и посредством специфична носилка Румейса идва в Съединените щати, където сега се усъвършенства като програмист.

Мечтата ѝ е да се види съумяла жена: „ Това да виждаш нещо като положително или неприятно зависи от нас. “

Най-високият мъж в света е също от Турция. Въпреки че не са се срещали, съгласно Румейса идеята да въодушевяват е допустимо да ги сплоти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР