В света ще бъде договорен нов финансов ред, в който

...
В света ще бъде договорен нов финансов ред, в който
Коментари Харесай

Настъпва "нов световен финансов ред": Москва

В света ще бъде контрактуван нов финансов ред, в който Западът към този момент няма да има съществена дума, твърди някогашният съветски президент Дмитрий Медведев.

" Адските " наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати, Европейски Съюз и техните съдружници поради спора в Украйна, не съумяха да осакатят страната, а вместо това " се връщат на Запада като бумеранг ", написа в Telegram Медведев, някогашен съветски президент, който в този момент е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност. " Това е обидно за нашите " другари " в Европа и в чужбина. "

Но до момента в който Западът продължава с " безплодните си старания " да ограничи Русия, " светът последователно минава към нова логичност на световните стопански връзки, към модернизиране на финансовата система ", сподели той.

 

Според Медведев Съединени американски щати и Европейски Съюз са " опетнили репутацията си ", като са блокирали запасите на съветската централна банка. " Невъзможно е да се има вяра на тези, които замразяват сметките на други страни, крадат непознати бизнес активи и персонални движимости, компрометирайки правилата на цялост на частната благосъстоятелност. "

След експлоадирането на спора в Украйна в края на февруари Съединени американски щати и Европейски Съюз замразиха съвсем половината от съветските валутни запаси на стойност 300 милиарда $. Вашингтон сътвори специфична оперативна група KleptoCapture, която да следи за използването на глобите против Москва и да конфискува активите на физически и юридически лица, които ги нарушават.

 

 

Доверието в аварийните валути " избледнява като утринна мъгла " и вероятността за занемаряване на $ и еврото в тази роля към този момент не наподобява толкоз нереална, сподели той. " Настъпва ерата на районните валути. "

Русия съобщи, че от 31 март ще приема заплащания за газ в рубли единствено от " недружелюбни страни ", измежду които са Съединени американски щати и Европейски Съюз, до момента в който Китай и Саудитска Арабия разискват прекосяването към юани в търговията си с нефт.

" Без значение дали желаят или не, те ще би трябвало да договарят за нов финансов ред ", сподели Медведев. " И тогава решаващият глас ще бъде на тези страни, които имат мощна и развита стопанска система, здрави обществени финанси и надеждна парична система. А не с тези, които безпределно раздуват държавния си дълг, като пускат в обращение от ден на ден и повече хартийки, които не са обезпечени с национално благосъстояние. "

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР