В света съществуват много красиви и забележителни замъци, които определено

...
В света съществуват много красиви и забележителни замъци, които определено
Коментари Харесай

Най-пленителните замъци в света

В света съществуват доста красиви и забележителни крепости, които несъмнено заслужават нашето внимание, само че измежду всички тях има някои, които се отличават със своята неповторимост и уникалност.  За някои от тези дворци ще ви опиша малко по-надолу….

Замъкът Нойшванщайн

Сякаш туко що излязъл от някоя детска приказка за принцове и принцеси  той е един от най-запомнящите се  замъци въобще в целия свят. Сгушен нависоко из прелестите на Баварските Алпи в Германия, напълно покрай град Фюсен, Нойшванщайн стопира дъха на всеки един пристигнал да стане жив очевидец на неговата хубост.  Издигането на този архитектурен шедьовър започва  през 1869 година по заповед на крал Лудвиг Втори. Строежът  лишава към 17 години, само че  владетелят  така и не съумял да зърне мечтаното си създание  изцяло приключено, защото в това време умрял.  Кралят желал да съгради  нещо велико и необикновено, с цел да бъде запомнен  завинаги  от идващите генерации. Е, без подозрение е съумял.

Пражкият замък

Кой би отишъл в сантименталната Прага в Чехия и би пропуснал да посети величествения и прекрасен Пражки палат? Той гордо се издига на хълма Храдчани и цялостни очите на всеки един екскурзиант с екстаз и  учудване. Интересен е фактът, че е най-големият древен дворец  в света, разпрострян се на повърхност от 7,30 хектара земя и е извънредно добре непокътнат. Изграждането  на величествения комплекс  стартира  още в края на 9 век при ръководството на княз Борживой. Той построява дървената цитадела Храд, която последователно с времето придобива образ на  огромно и удивително здание, каквото съставлява и  до през днешния ден.

Замъкът Потала

Снимка: Ondřej Žváček

Потала се намира в тибетския град Лхаса и съставлява голям и неповторим будистки храмов комплекс, издигащ се на към 170 метра височина от земята. Той е един от най-ярките   знаци на мощта и величието на античния тибетски народ. Началото на градежа на крепостта е сложено  през 7 век от владетеля Сонгцен Ганпо по живописните  и рискови скатове на планината Марпо Ри. Но чак към края на 17 век Далай Лама Пети започва  издигането на самия замък, като при неговото царуване бил приключен Белия палат, а Червеният бил готов  няколко десетилетия по-късно. Внушителният  монумент  имал цели 13 етажа и се ширел на 40 хектара земя. Днес е един  от главните атракции на тибетската страна.

Замъкът Мацумото

Мацумото не е като всичките средновековни палати построени на високи и труднодостъпни места. Той се намира в равнината навън и на не изключително добре предпазена околност. Всеки, който има опцията да го посети би останал покорен от изяществото и очарованието на този типично японски палат.

Замъкът Малборк

Ако в миналото имате шанса да пристигна тук и да го видите онлайн с очите си, никога не го пропускайте. Със сигурност няма да съжалявате, тъй като той е просто удивителен. Малборк се намира в северна част на Полша, наоколо до едноименния град  и се слави като най-големият готически  замък в света, построен напълно от тухли. Червеното здание е издигнато  при започване на 14 век от рицарите на Тевтонския медал, а малко по-късно то става и тяхна основна резиденция. След време  крепостта минала  в ръцете на полската страна и оттогава  до момента е тяхно притежание без спиране.

Някои права непокътнати!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР