В света съществува само един Китай и Тайван е част

...
В света съществува само един Китай и Тайван е част
Коментари Харесай

САЩ подкопават суверенитета и териториалната цялост на Китай

В света съществува единствено един Китай и Тайван е част от него, което се потвърждава от историческите обстоятелства, суверенитетът и териториалната целокупност на Китай в никакъв случай не са разделяни. Това посочи китайският дипломат у нас Дун Сяодзюн на конференция в София по тайванския въпрос след визитата неотдавна на лидерката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. „ Правителството на Китайската национална република е единственото законно държавно управление, представляващо цялостен Китай “, акцентира още Дун Сяодзюн. По думите му третата фигура в държавната подчиненост на Съединени американски щати е направила високопоставено „ публично посещаване в Тайван “, както самата тя твърдеше, и с това е подкопала съществено суверенитета и териториалната целокупност на Китай, мира и стабилността в региона на Тайванския пролив.

Посланик Сяодзюн продължи, че визитата на Пелоси на 2 август е политическа провокация. Изтъквайки, че тайванският въпрос е най-важният за американско-китайските връзки, той означи, че визитата на Пелоси отправило сигнал към сепаратистките групи в Тайван, че Съединени американски щати са на тяхна страна. За него визитата на Нанси Пелоси в Тайван не е в името на демокрацията. Когато Съединени американски щати застанат до избрана страна, от време на време това води до безпорядък, сподели Сяодзюн и напомни трагичната история на Ирак, Иран и Сирия.

Китай ще осъществя националното си обединяване, уверен е посланикът. Реализирането на мирното обединяване на двата бряга на Тайванския пролив ще бъде най-хубавият вид освен за китайския народ, само че и за целия свят. Това среща утвърждението на генералня секретар на Организация на обединените нации Гутериш и на над 170 страни в света. Китай ще търси спокойно обединяване, само че си резервира правото и на военна мощ. Употребата на мощ ще бъде последна мярка, увери дипломатът.

ДУМА напомня, че формалната позиция на България по въпроса е на правилото „ обединен Китай “, като Тайван се приема за част от Китай. София не поддържа дипломатически връзки с Тайпе.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР