В света през последните години броят на природните бедствия, а

...
В света през последните години броят на природните бедствия, а
Коментари Харесай

Хранителните продукти, с които трябва да се запасим в случай на очаквани бедствия

В света през последните години броят на естествените бедствия, а също и на районните спорове пораства. И даже за хората в страните, които се намират надалеч от евентуално рискови райони в света, спокойствието не е обезпечено - не се знае по кое време ненадейно може да бъдат прекратени веригите на доставки на един или повече хранителни и други артикули, които до тогава са считани надали не за даденост.

В тази връзка известното ливанско издание Ad-Diyar разгласява материал - на основата на мненията на специалисти - по отношение на най-необходимите неща, с които би било добре да се запасим, при положение на евентуална опасностост от природи бедствия, а и освен.

Хората е добре да знаят по какъв начин да съхраняват избрани артикули, тъй че да не се скапват под въздействието на естествени фактори, написа изданието. Какви са тези артикули, които биха могли за стоят освен с месеци, само че и с години и де не се скапват?

Първо, човек се нуждае от ресурси от вода . Експертите предлагат да държите във вашия " куфар за изключителни обстановки " съдове с вода за всеки член на фамилията, задоволителни за най-малко четири дни, както и артикули за персонална хигиена, комплект за първа помощ и най-често употребяваните медикаменти.

Важно е да подготвите нужните съдове за готвене като ножове, чинии, лъжици и портативен котлон. Всяко семейство е належащо да има ресурси за три хранения дневно за всеки човек най-малко за няколко дни.

Съхранението на консерви не е нова процедура. То се употребява и е изключително значимо при естествени бедтвия, спешни обстановки, продължителни експедиции и други Консервирането на храни е известно още от 19 век и става необятно публикувано след Втората международна война. Повечето " сухи " храни могат да се съхраняват към четири години. Има и доста артикули, чийто период на валидност, в случай че се съхраняват вярно, може да доближи съвсем 30 години.
 Снимка 575209
Източник:

Диетологът Катя Кансо разяснява за Ad-Diyar: " По време на естествени бедствия и военни спорове е значимо да имате храни, които имат висока хранителна стойност и могат да се съхраняват за дълъг интервал от време. " Те включват:

1.Сухи храни: ориз, овес, леща и фасул. Те могат да устоят до осем години, в случай че опаковките са компактно затворени и изолирани от топлота.

2.Консервирани храни: Те включват да вземем за пример консервирана царевица, която може да се съхранява до 15 години (ако се съхранява на сухо), както и бобови растения и консервирани меса като риба звук, пилешко и говеждо.

3.Зърнени храни: пълнозърнести зърнени култури и киноа. Те могат да се съхраняват повече от пет години, а брашното - до 25 години, само че срокът на валидност доста понижава след мелене.

4.Сушени храни: месо и сушени плодове.

5.Сол и захар: Те се употребяват и като консерванти за увеличение на периода на валидност на храната като цяло и възстановяване на нейния усет в частност.

6.Храни с високо наличие на мазнини: да вземем за пример устойчиви на предпазване масла (зехтин и царевично масло).

7.Консервирани плодове и зеленчуци като, домати, чушки и други

8.Млякото на прахуляк се смята за добър вид за дълготрайно предпазване.

" Необходимо е да се вземат поради периодите на валидност на храните и постоянно да се ревизират , с цел да е несъмнено, че се употребяват в точния момент ", разяснява диетологът. Тя приканва жителите да следват следните препоръки, с цел да запазят храните за дълго време без ледник:

—Използвайте разнообразни способи за стерилизиране на бутилки или контейнери за предпазване на храна.

—Някои храни, главно плодове, е целесъобразно да се изсушат, с цел да се усили периода им на предпазване.

—Възможно е при положение на подобаващи естествени условия, да се изсуши и месо и риба, включително и благодарение на артикули с висока килелинност като лимони, които ще служат като натурален консервант.

—Трябва да се употребяват херметически затворени контейнери (буркани или торби), с цел да се предотврати навлизането на въздух или влага при питателните артикули и да се понижат течовете и спукванията.

— Също по този начин е значимо от време на време да се следи за положението на продуктите. Те не би трябвало да мухлясват или да издават неприятна миризма - в противоположен случай значи че са се развалили и не би трябвало да се употребяват.
 Какво се случва в последно време на международния пазар на главните храни
Какво се случва в последно време на международния пазар на главните храни

Какво е повишаването на пшеницата, ориза, месото и за какво се случва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР