В света постоянно се поставят какви ли не рекорди. Някои

...
В света постоянно се поставят какви ли не рекорди. Някои
Коментари Харесай

Какъв е световният рекорд за подреждане на кубчето Рубик?

В света непрекъснато се слагат какви ли не върхове. Някои от тях са много причудливи и даже странни, само че пък други са в действителност изумителни.

Като да вземем за пример международният връх, приет от Гинес, за най-бързо нареждане на кубче на Рубик. 21-годишният Макс Парк е съумял да подреди кубче на Рубик с нереална скорост, която е записала името му в историята.

На парк са му е лишило едвам 3.13 секунди, с цел да подреди кубче на Рубик 3x3x3, с което да сложи и нов международен връх. До момента върхът се държеше от китаеца Юшенг Ду с неговите 3.47 секунди.

Въпрос на време е било върхът да падне, тъй като при предния си опит Макс Парк е наредил кубче на Рубик за 3.63 секунди, което го е оставило на второ място. Името на Парк пък стои зад съвсем всички върхове, сложени за реденето на другите размери на пъзела.

Парк е диагностициран с аутизъм, а неговите родители споделят, че реденето на кубчето е била добра терапия за него. Те даже допълват, че е имало интервал, в който Макс не е можел даже да отвори бутилка с вода, а през днешния ден слага международни върхове точно благодарение на ръцете си, пишат от Guinness World Records.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР