В света на високите технологии Samsung е синоним на еволюция. Що

...
В света на високите технологии Samsung е синоним на еволюция.
Що
Коментари Харесай

ТВ технологиите на Samsung - една еволюция без рамки

В света на високите технологии Samsung е синоним на еволюция.

Що се отнася до тв приемници, марката съумя да поведе не еволюция, а същинска гражданска война в сегмента. Компанията е водач в точно тази част от софтуерния отрасъл, тъй като постоянно гледа на тв приемниците не просто като на устройство, а като на платформа за приемане на все по-разнообразно наличие.

И по този начин тв приемниците Samsung се постановат освен като първокачествен източник на образни и аудио прекарвания, само че и като част от стила на живот на модерния човек.

И до момента в който Samsung отбелязва 16 години на нововъведения при тв приемниците, няма по какъв начин да не си спомним първата огромна крачка - The Bordeaux LCD TV.

Годината е 2006-а и течнокристалните екрани са " новото черно " при телевизионните екрани. Дисплеите с течни кристали са плоски и тънки и разрешават устройствата да станат надалеч по-стилни и елегантни, в сравнение с потребителите допускат, че е допустимо.

Именно Samsung са измежду първите, които се възползват пълноценно от LCD технологията, като прибавят към нея и личния си почерк.
 Снимка 592264
Източник:

The Bordeaux тв приемникът идва с премиум дизайн, умислен да припомня чаша за алено вино. Само за първите шест месеца са продадени един милион бройки, всяка от които дава на потребителите напълно нов прочит на картината, която един тв приемник може да обезпечи.

Това е и революционната крачка от квадратния кинескоп към правоъгълен екран, който дава съвсем 360-градусова панорама. Оттам нататък тв приемниците одобряват въпросната правоъгълна ориентировка и никой софтуерен колос не поглежда обратно към квадратната форма.

Следващата стъпка за Samsung e да прегледа тв приемниците и от още по-естетичната им позиция и по този начин се появява Samsung The Crystal Rose LCD TV.

2008-a година е и конкуренцията още е в гонене на елегантната форма на The Bordeaux, до момента в който The Crystal Rose към този момент е с още по-тънки рамки към екрана и иновация, която разрешава цветовете от картината да преливат към рамките за по-впечатляващ резултат.

Иновацията в Европа назовават Touch of Color и е въодушевена от залеза и гладко сменящите му се цветове. Контрастът и яркостта на The Crystal Rose могат да се управляват и по този начин дават чувството за произведение на изкуството, изваяно особено за потребителя.
 Снимка 592286
Източник:

Тук за първи път Samsung употребяват и duo injection technology, при която основата на тв приемника се оформя от два обособени материала - един с по-силна компактност и един транспарантен. Така към самият екран се образува рамка, която доста припомня на кристал, излят на ръка.

На този декор яркият екран със мощен контрастност изпъква още повече и окото възприема картината даже по-ясно от нормално.

Оттук нататък компанията подхваща още по-бързи и решителни крачки към бъдеще с екрани от светодиоди, които най-често назоваваме LED ( Light Emitting Diode).

Светодиодите оферират по-прецизен облик с наситени цветове и гладко преливане сред обособените нюанси. През 2009 година на пазара излиза най-тънкият за времето си тв приемник на Samsung - Edge-Lit LED TV. В идната година го наследява и първият за този интервал 3D тв приемник, който разрешава потапяне във образното наличие в домашни условия по напълно нов метод.

Докато марката влага в тв приемниците си изпитани и потвърдено качествени нововъведения, не се уморява и да опитва. Благодарение на тази жадност за усъвършенствания още при започване на предходното десетилетие потребителите се радват на тв приемници със смарт функционалности и благоприятни условия, сходни с тези на интелигентен телефон или компютър.

Като логически идващ ход е и извитият екран на Curved UHD TV, при който страничните рамки към този момент са съвсем изчезнали. Първите високотехнологични решения, подхванати в The Bordeaux и The Crystal Rose, утъпкват пътя и към тв приемници, които не са единствено устройства за изразходване на телевизия и филми.
 Снимка 592269
Източник:

Благодарение на Samsung тв приемниците се трансформират в начин на живот допълнения към дома, по едно и също време практични, само че и стилни, софтуерни, само че и красиви. И еманацията на това е The Frame 2022.

След 16 години на смели нововъведения и еволюция от нова към още по-нова технология идва тв приемник, който сплотява в едно изкуство и нововъведения. предлага ненадмината в сегмента си картина в 4K качество.

QLED дисплеят предава картината посредством квантови точки, които отстраняват непотребния " звук " в картината даже при черния цвят. Спектърът от цветове, които QLED екраните демонстрират, се доближава извънредно покрай това, което човешкото ни око улавя, когато гледа към същински живописен облик.

При The Frame 2022 картината е допълнена от 3D Dolby Atmos тон, който потапя фена в прекарване без взаимни отстъпки. Двойните вградени спийкъри подсигуряват, че фенът ще чуе всеки тон и всеки звук идеално - от музика, саундтрак и човешка тирада до специфични резултати в супергеройски продукции.

В допълнение тв приемникът е с тънки рамки, които припомнят класическо произведение на изкуството и са планувани да пасват на всеки интериор. Стилният тип на The Frame 2022 му разрешава да наподобява елегантно, без значение от какво обзавеждане е заобиколен.
 Снимка 592268
Източник:

Като продължение на концепцията за произведение на изкуството във високотехнологична опаковка идва и функционалността Art Mode.

С нея когато тв приемникът е изключен, може да демонстрира знакова картина от най-популярните музеи и галерии. Изборът е всред над 1600 творби, които да притеглят окото към The Frame 2022, даже когато той не е включен.

Извън общоприетите рамки за това какво е и не е един тв приемник и какви благоприятни условия да дава мислят обаче освен от Samsung. Художникът Павел Митков, който също обича да съчетава нововъведенията с изкуството, има свои творби, изложени в Съединени американски щати, Германия, Италия, Русия и още редица страни. В изложба " Митков " в София актьорът демонстрира " Out of the Frame " - неговото тълкувание на изкуство отвън рамките, което към този момент е допустимо с помощта на. Художникът употребява шест тв приемника на марката, с които да потвърди, че телевизионният екран може с лекост да се трансформира в платно за картини.

А оттова нататък " Твой тв приемник по твой усет " е мото, което всеки може да придвижи и в дома си с The Frame и неговия Art Mode.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР