В света на цифровите технологии се появи нова примамлива идея,

...
В света на цифровите технологии се появи нова примамлива идея,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект се научи да превръща QR-кодове в пълноценни картини

В света на цифровите технологии се появи нова примамлива концепция, която дава обещание да придаде на QR-кодовете доста повече хармония, в сравнение с просто черно-бели пиксели, оповестява китайското издание QQ.

Абсолвентът от китайския Университет по връзки, прочут с псевдонима си ciaochaos, споделя за своя план по основаването на " красиви QR-кодове ".

Вместо да остави QR-кодовете в обичайния им тип, ciaochaos предлага забавен метод: да се употребяват изображения, генерирани от невронна мрежа, наслагвайки върху тях параметри за прочитането на QR-кода.

Това е концепция, която той желае да осъществя от дълго време, само че подобаващите за това принадлежности се появяват едвам неотдавна с развиването на невронните мрежи за генериране на изображения.

За основаването на дадения модел за генериране на QR-кодове, ciaochaos употребява технологията Stable Diffusion, а също по този начин създава модела ControlNet, с цел да усъвършенства работата на невронната мрежа. В процеса му помагаг сътрудници и преподаватели от университета.

След като образова модела, той ползва разнообразни комбинации от методите chekpoint и LoRa за фина конфигурация...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР