В света на големите бизнесмени хич не е скучно. Актуалният

...
В света на големите бизнесмени хич не е скучно. Актуалният
Коментари Харесай

Илон Мъск в търсене на “истинската природа на Вселената

В света на огромните предприемачи никак не е скучно. Актуалният акцент е " екшънът ", който се разиграва сред Илон Мъск и Марк Зукърбърг. Първоначално двамата си разменяха реплики за евентуален бой в клетка посред им, а малко по-късно основателят на Фейсбук реши, че има късмет да " нокаутира " притежателя на Twitter като пусне конкурентното приложение.
 Марк Зукърбърг и фотосите от подготовка с ММА първенците Израел Десаня и Александър Волкановски
Успя ли Зукърбърг да уплаши Мъск

Внимавай с кого се забъркваш, Илон

Не единствено Зукърбърг обаче може да се похвали с ново начинание. Такова захваща и Илон Мъск.

Милиардерът разгласи основаването на xAI - стартъп за изкуствен интелект, част от който към този момент са няколко инженери, работили в компании като OpenAI и Гугъл. Мъск споделя, че е основал стартъпа за да " разбере действителността " и " същинската природа на Вселената ". Не е ясно обаче какви са характерните цели на xAI или пък върху какъв тип изкуствен интелект желае да се концентрира.

Повече детайлности за компанията и нейните цели се чака да бъдат разкрити на следващия ден, петък, по време на чат в Twitter Spaces.

Решението на Илон Мъск да навлезе в дебрите на изкуствения разсъдък е изненадващо за мнозина, защото самият той е казвал преди, че развиването му би трябвало да бъде спряно и че секторът се нуждае от контролиране.

Милиардерът беше един от първичните поддръжници на OpenAI, който взе участие в основаването на ChatGPT - известният чат бот, който се оказа изключително обичан на възпитаници и студенти за писане на домашни и подготовка преди изпити. В следствие Илон Мъск стартира да подлага на критика компанията и изрази несъгласието си с метода, по който тя се ръководи. " Това, от което се нуждаем, е TruthGPT ", написа той в Twitter.

През март собственикът на обществената мрежа даже подписа отворено писмо, което приканва за прекратяването на опити с изкуствен интелект. Тревожността на Мъск във връзка с разрастващото се въздействие на ИИ обаче се поражда още преди този момент. Пред BBC той е заявявал, че тази тематика го тормози от повече от десетилетие.

" Мисля, че би трябвало да има регулаторен орган, основан за контрол на ИИ, който да подсигурява, че той не съставлява заплаха за обществото ", споделя тогава милиардерът.
 Сблъсъкът сред Марк Зукърбърг и Илон Мъск доближи нови висоти
Мъск отвръща на удара на Зукърбърг

И малко заяждане тъкмо в негов жанр

Тепърва следва обаче да разберем какви ще ги прави с новата си компания, която ще се занимава с изкуствен интелект - точно сферата, против която напълно до неотдавна недоволстваше.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР